Connect with us

AMG rapporteert financiële resultaten derde kwartaal 2023, en die zijn (weer) super!

Aandelen

AMG rapporteert financiële resultaten derde kwartaal 2023, en die zijn (weer) super!

AMG Critical Materials N.V., genoteerd aan de Euronext Amsterdam, heeft zijn financiële resultaten voor het derde kwartaal van 2023 bekendgemaakt. De omzet bedroeg $369 miljoen, een daling van 13% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2022. De EBITDA daalde met 48% naar $54 miljoen vergeleken met het derde kwartaal van 2022. Deze dalingen zijn voornamelijk te wijten aan de wereldwijde daling van de metaalprijzen binnen hun portfolio, met name de prijsdaling van lithium.

Opvallend is dat de kasstroom uit operationele activiteiten op jaarbasis $178 miljoen bedroeg, een stijging van 61% ten opzichte van de eerste negen maanden van 2022. Dit wijst op een sterke operationele efficiëntie ondanks de uitdagende marktomstandigheden.

Een belangrijk strategisch hoogtepunt is de aankondiging van een nieuwe bedrijfsstructuur, die vanaf 1 januari 2024 operationeel zal zijn. Deze structuur zal bestaan uit drie afzonderlijke entiteiten: AMG Lithium BV, AMG Vanadium BV en AMG Technologies (AG/GmbH), elk met een eigen leiderschapsteam en operationeel management. Deze herstructurering is bedoeld om strategische, operationele en risicobeheersynergieën te realiseren, wat de besluitvorming zal verbeteren en de veerkracht van de organisatie zal versterken.

In het segment van schone energiematerialen daalde de omzet met 25% naar $140 miljoen, voornamelijk door lagere prijzen en volumes in lithium en vanadium. Ondanks deze uitdagingen blijft AMG investeren in uitbreidingsprojecten, zoals de lithiumhydroxide-raffinaderij in Bitterfeld, Duitsland, en de ontwikkeling van lithium-vanadiumbatterijen (LIVA) voor industriële energiebeheertoepassingen.

De financiële positie van AMG blijft sterk, met een liquiditeit van $542 miljoen per 30 september 2023. Dit omvat $347 miljoen aan onbeperkt beschikbare contanten en $195 miljoen aan beschikbare kredietfaciliteiten.

Continue Reading
Bekijk deze gerelateerde artikelen:

Meer beursupdates Aandelen

To Top