Home » Laatste updates » Beleggen in aandeel Avantium: Een Duurzame Toekomst met CO₂-reductie

Beleggen in aandeel Avantium: Een Duurzame Toekomst met CO₂-reductie

by Redactie Beleggen.TV
0 comment

Het beleggen in aandelen is altijd een kwestie van het inschatten van potentieel. Voor degenen die overwegen te beleggen in het aandeel Avantium, is er veel om enthousiast over te zijn. Avantium, een toonaangevend technologiebedrijf in hernieuwbare chemie, heeft de afgelopen jaren indrukwekkende vooruitgang geboekt. Hieronder duiken we dieper in waarom beleggen in Avantium een veelbelovende keuze kan zijn, vooral met de focus op het potentieel van CO₂-reductie.

Sterke Vooruitgang in 2023

Avantium heeft in de eerste helft van 2023 aanzienlijke vooruitgang geboekt. De bouw van Avantium’s FDCA Flagship Plant blijft op schema, met de verwachting dat de productie in de tweede helft van 2024 zal beginnen. Bovendien heeft Avantium verdere ontwikkelingen gemaakt in de Ray plantMEG™ en Ray plantMPG™ technologie, en heeft het een voorwaardelijke subsidie van €53 miljoen ontvangen van het Nationaal Groeifonds. Dit is een cruciale stap voor de financiering van de bouw van een Flagship Plant in Nederland.

Focus op CO₂: De Volta Technologie

Een van de meest opwindende ontwikkelingen van Avantium is hun Volta Technologie, een platform voor koolstofafvang en -gebruik. Deze technologie is gericht op het vastleggen van CO₂ en het omzetten ervan in waardevolle producten, wat een cruciale stap is in de strijd tegen klimaatverandering. De samenwerking van Avantium met SCGC versterkt hun positie in deze ruimte, waardoor ze dichter bij de bouw van een pilotfabriek komen.

Nationale Groeifonds en Biobased Circular Proposal

Het Biobased Circular Proposal, mede ingediend namens Avantium, is geselecteerd door het Nationaal Groeifonds voor financiering. Dit programma heeft tot doel een duurzame, op suiker gebaseerde chemische en materiaalproductie-industrie in Nederland op te zetten. Het programma heeft een voorwaardelijke toekenning van €338 miljoen ontvangen, wat de toewijding van de Nederlandse overheid aan duurzame initiatieven onderstreept.

Positieve Vooruitzichten van Analisten

Berenberg, een van de oudste banken ter wereld, heeft onlangs het koersdoel voor Avantium verhoogd van €4,40 naar €4,70 en heeft het koopadvies herhaald. Analist Andrés Castanos-Mollor van Berenberg ziet twee belangrijke redenen om te beleggen in Avantium, ondanks de mogelijke verwatering van aandelen in de toekomst. Hij benadrukte de vooruitgang die Avantium heeft geboekt met de commercialisatie van de PEF-technologie en gelooft dat de Volta-technologie van Avantium in de komende jaren een belangrijke waarde-aanjager zal worden.

Conclusie

Het aandeel Avantium biedt beleggers een unieke kans om te investeren in een bedrijf dat voorop loopt in de transitie naar een duurzamere toekomst. Met hun focus op het potentieel van CO₂-reductie, sterke technologische vooruitgang, en positieve feedback van analisten, is Avantium goed gepositioneerd om te profiteren van de groeiende vraag naar duurzame technologieën. Voor beleggers die op zoek zijn naar een duurzame investering met een groot potentieel voor groei, is het aandeel Avantium een aantrekkelijke keuze.

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV