Home » Laatste updates » Beleggen in ChatGPT: De Revolutionaire AI Chatbot van OpenAI

Beleggen in ChatGPT: De Revolutionaire AI Chatbot van OpenAI

by Redactie Beleggen.TV
0 comment

In slechts enkele maanden tijd heeft ChatGPT, de baanbrekende AI chatbot gecreëerd door OpenAI, de wereld veroverd. Deze technologie heeft iedereen, van CEO’s tot technologen en gewone gebruikers, versteld doen staan door activiteiten uit te voeren zoals het schrijven van poëzie en code of het uitleggen van complexe onderwerpen in netjes verpakte paragrafen. Het heeft zelfs hoogwaardige examens voor rechtenstudies, medische licenties en MBA-programma’s gehaald.

Hoe te Investeren in ChatGPT

Hoewel ChatGPT zelf niet openbaar wordt verhandeld, en OpenAI, het bedrijf dat het heeft gebouwd, dat ook niet is, zijn er verschillende manieren om blootstelling aan ChatGPT te krijgen. De meest directe is via Microsoft. Microsoft heeft sinds 2019 een strategisch partnerschap met OpenAI en heeft in de loop der jaren miljarden dollars geïnvesteerd in de AI-start-up. Na de onthulling van ChatGPT in 2023 investeerde Microsoft $10 miljard in OpenAI.

Een andere manier om blootstelling aan ChatGPT te krijgen is via NVIDIA. NVIDIA is een van ’s werelds meest waardevolle halfgeleiderbedrijven en de toonaangevende producent van grafische verwerkingseenheden. Hun GPU’s worden vaak gebruikt voor kunstmatige intelligentie, zoals het trainen van grote taalmodellen zoals ChatGPT.

Tot slot is Perion Network een andere potentiële winnaar van de uitrol van ChatGPT. Perion is een klein ad tech aandeel, maar het heeft een strategisch partnerschap met Microsoft’s Bing zoekmachine, en Microsoft lanceert een nieuwe versie van Bing, aangedreven door ChatGPT.

De Potentiële Impact van ChatGPT

ChatGPT en generatieve AI hebben het potentieel om alles te veranderen, van de manier waarop we werken tot de manier waarop we leren en worden vermaakt. Het is nog vroeg voor ChatGPT en de volgende iteratie van AI. Sommigen vragen zich zelfs af of ChatGPT veilig is om te gebruiken, aangezien het product nieuw is en net begonnen is met het genereren van inkomsten. Echter, voor risicozoekende investeerders is het geen slecht idee om in enkele van deze ChatGPT-aandelen te investeren.

Conclusie: De Toekomst van ChatGPT en AI Investeringen

Hoewel de technologie-aandelencrash in 2022 sommige tech-investeerders misschien heeft afgeschrikt, heeft ChatGPT het potentieel van AI gekristalliseerd en zal het waarschijnlijk een nieuwe race in kunstmatige intelligentie op gang brengen. Voor investeerders die op zoek zijn naar blootstelling aan deze opkomende technologie, bieden bedrijven als Microsoft, NVIDIA en Perion Network veelbelovende mogelijkheden.

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV