Home » Laatste updates » Beleggen in Ruimtevaart: Dit waarom we er (vooralsnog) wegblijven

Beleggen in Ruimtevaart: Dit waarom we er (vooralsnog) wegblijven

by de Redactie
0 comment

Beleggen in ruimtevaart is verleidelijk, maar risicovol.. Voorbeelden zoals Virgin Galactic laten zien waarom investeerders voorzichtig moeten zijn. De financiële en operationele uitdagingen zijn enorm.

Waarom Ruimtevaart Aandelen Blijven Dalende

Ruimtevaart is een fascinerende industrie die de verbeelding prikkelt. De belofte van commerciële ruimtevluchten, mijnbouw op asteroïden en zelfs ruimtetoerisme heeft beleggers wereldwijd doen dromen van astronomische winsten. Echter, de realiteit is vaak minder rooskleurig, zoals blijkt uit de recente prestaties van bedrijven zoals Virgin Galactic.

Virgin Galactic (NYSE: SPCE), een van de meest bekende namen in ruimtetoerisme, heeft zware tijden doorgemaakt. Vorige week kondigde het bedrijf een 1-op-20 omgekeerde aandelensplitsing aan, wat aanvankelijk de aandelenkoers deed stijgen, maar deze is sindsdien met 31% gedaald. Dit is slechts een van de vele voorbeelden waarom beleggen in ruimtevaart een riskante onderneming is.

Financiële Uitdagingen en Onzekerheid

De financiële uitdagingen waar Virgin Galactic voor staat, zijn gigantisch. Het bedrijf heeft net zijn enige operationele ruimtevaartuig, Unity, met pensioen gestuurd. Dit betekent dat het bedrijf minstens twee jaar zonder enige commerciële vluchten zit, terwijl het werkt aan de ontwikkeling en certificering van een nieuwe klasse ruimtevaartuigen, Delta.

Er is geen garantie dat Virgin Galactic deze nieuwe voertuigen op tijd klaar zal hebben, of dat het bedrijf voldoende financiering kan verkrijgen om de tussentijdse periode te overbruggen. Dit creëert enorme onzekerheid voor zowel investeerders als werknemers.

Aandelenuitgiften om Werknemers te Behouden

In een poging om werknemers aan boord te houden, heeft Virgin Galactic besloten om nieuwe werknemers aandelenopties aan te bieden. Deze “restricted stock units” (RSU’s) vestigen pas na vier jaar, wat een stimulans is voor werknemers om te blijven. Echter, het feit dat het bedrijf zich gedwongen voelt om deze stappen te nemen, suggereert dat er intern veel onrust heerst.

De afgelopen drie maanden heeft Virgin Galactic vijf keer RSU’s toegekend aan nieuwe werknemers, wat aangeeft dat er een toenemende nervositeit is binnen het bedrijf. Dit kan een teken zijn dat meer werknemers het schip willen verlaten.

Hoge Kosten en Lage Marges

Een ander groot probleem voor ruimtevaartbedrijven zijn de hoge kosten en lage marges. De ruimtevaartsector vereist enorme investeringen in onderzoek, ontwikkeling en infrastructuur, terwijl de winstmarges vaak klein zijn of zelfs negatief. Virgin Galactic heeft bijvoorbeeld een bruto winstmarge van -932,22%, wat betekent dat het bedrijf veel meer uitgeeft dan het verdient.

Conclusie: Waarom We Wegblijven

Beleggen in ruimtevaart is verleidelijk vanwege de potentieel hoge rendementen, maar de risico’s zijn aanzienlijk. Voorbeelden zoals Virgin Galactic laten zien dat de financiële en operationele uitdagingen in deze sector enorm zijn. De voortdurende onzekerheid, hoge kosten en interne onrust maken het voor veel beleggers moeilijk om vertrouwen te hebben in deze bedrijven. Hoewel de ruimtevaartsector ongetwijfeld een opwindende toekomst heeft, is het momenteel beter om voorzichtig te zijn en weg te blijven van deze risicovolle beleggingen. Voor beleggers die toch geïnteresseerd zijn in deze sector, is het essentieel om grondig onderzoek te doen en zich bewust te zijn van de vele uitdagingen die deze bedrijven moeten overwinnen.

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV