Home » Laatste updates » Berenberg verhoogt koersdoel Avantium

Berenberg verhoogt koersdoel Avantium

by Redactie Beleggen.TV
0 comment

Berenberg heeft het koersdoel voor Avantium verhoogd van €4,40 naar €4,70, terwijl het koopadvies wordt herhaald. Analist Andrés Castanos-Mollor van Berenberg ziet twee redenen om te beleggen in aandelen Avantium, ondanks de grote kans op een verwaterende kapitaalverhoging. Hij verwacht een kapitaalverhoging van €40 miljoen in de tweede helft van 2023.

De eerste reden om in Avantium te investeren is de vooruitgang die het bedrijf heeft geboekt met de commercialisering van de PEF-technologie. Daarnaast denkt Berenberg dat de Volta-technologie van Avantium, een veelbelovende technologie voor het afvangen van koolstof, nog niet de aandacht van de markt heeft getrokken. Deze technologie kan echter in de komende jaren een belangrijke waarde-aanjager worden.

De verhoging van het koersdoel is voornamelijk gebaseerd op de verwachting van hogere royalty’s. Berenberg houdt echter rekening met een hogere disconteringsvoet, van 11,0 in plaats van 10,5 procent, om rekening te houden met hogere rentetarieven. Castanos-Mollor waardeert Volta Technology op €36 miljoen, of ongeveer €0,85 per aandeel.

Belangrijke overwegingen

  1. Kapitaalverhoging: Het management van Avantium heeft aangegeven dat het van plan is om de financiële positie te versterken. Hoe zal deze mogelijke kapitaalverhoging van €40 miljoen de aandeelhouderswaarde beïnvloeden?
  2. PEF- en Volta-technologieën: Avantium heeft vooruitgang geboekt met de commercialisering van de PEF-technologie en de Volta-technologie voor het afvangen van koolstof. Hoe zullen deze technologieën bijdragen aan de groei van het bedrijf op de lange termijn?
  3. Verwachting van hogere royalty’s: De verhoging van het koersdoel is voornamelijk gebaseerd op de verwachting van hogere royalty’s. Wat zijn de factoren die kunnen bijdragen aan deze verwachte toename van de royalty’s?

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV