Home » Laatste updates » CrowdStrike: Een pionier in AI-gedreven cybersecurity

CrowdStrike: Een pionier in AI-gedreven cybersecurity

by Redactie Beleggen.TV
0 comment

CrowdStrike (NASDAQ: CRWD) is een Amerikaans cybersecuritybedrijf dat AI toepast om zijn klanten te beschermen tegen cyberbedreigingen. Hoewel AI nu een populair onderwerp is, gebruikt CrowdStrike deze technologie al geruime tijd in zijn Falcon-platform. Het bedrijf is een pionier in het gebruik van AI in cybersecurity en heeft hierdoor een technologische voorsprong op andere cybersecurity platforms. Dit heeft geleid tot sterke groei van het bedrijf en maakt CrowdStrike een aantrekkelijke keuze voor beleggers die willen investeren in AI-aandelen.

Een leider in de cybersecurityindustrie

CrowdStrike’s Falcon-platform wordt beschouwd als een leider in de cybersecurityindustrie. Het bedrijf heeft talloze onderscheidingen ontvangen vanwege zijn vermogen om superieure resultaten te leveren. De Falcon-technologie is ontworpen om effectief en efficiënt grote hoeveelheden data te verwerken en te correleren voor effectieve AI-toepassingen. Hierdoor kan het platform zwakkere signalen opsporen en activiteiten eerder in de kill chain identificeren.

Een lange geschiedenis van disruptieve innovatie

Op de vierde kwartaal conferentiecall benadrukte mede-oprichter en CEO George Kurtz de rol van AI in de effectiviteit van het bedrijf in het leveren van de best mogelijke bescherming. Hij merkte op dat CrowdStrike een lange geschiedenis heeft van disruptieve innovatie, waaronder het gebruik van AI en indicators of attack om cyberdreigingen in real-time te stoppen.

Kurtz benadrukte dat Falcon vanaf het begin is ontworpen om effectief en efficiënt grote hoeveelheden data te verwerken en te correleren voor AI-toepassingen. Dit zorgt voor betere en efficiëntere resultaten voor klanten. Het gebruik van AI heeft CrowdStrike een technologische voorsprong gegeven ten opzichte van zijn concurrenten in de cybersecurityindustrie. Het resultaat is dat steeds meer klanten voor CrowdStrike kiezen en hun beveiligingsarchitectuur consolideren door zich te abonneren op de extra modules die het bedrijf aanbiedt.

Robuuste groei

Het succes van CrowdStrike’s AI-aangedreven platform heeft het bedrijf een technologische voorsprong gegeven op andere cybersecurity-platforms en heeft geleid tot de adoptie van de Falcon-oplossing door steeds meer klanten. Zoals Kurtz opmerkte op de conferentie in het vierde kwartaal, “We hebben meer dan 23.000 klanten, waaronder 56 van de Fortune 100-bedrijven, die vertrouwen op onze technologie om hen te beschermen tegen de meest geavanceerde en doelgerichte dreigingen in de wereld.”

CrowdStrike heeft een best-in-class bruto retentieratio van 98% en een dollar-gebaseerde netto retentieratio van meer dan 125%, wat het vermogen van het bedrijf om klantrelaties uit te breiden, onderstreept. Dit heeft geholpen bij het genereren van een record netto jaarlijks terugkerend inkomen (ARR) van $222 miljoen en een record aantal netto nieuwe klanten van 1.873 in het afgelopen kwartaal, wat het totale ARR van CrowdStrike tot $2,56 miljard heeft laten groeien, een toename van 48% ten opzichte van vorig jaar.

Dankzij de toenemende adoptie van het platform en de uitbreiding van bestaande klantrelaties verwacht CrowdStrike dat het ARR in de komende jaren zal groeien tot $5 miljard tegen het einde van 2026. Het bedrijf heeft een totaal adresbare markt van $75 miljard en verwacht dat deze tegen 2026 zal groeien tot $158 miljard. Het is dus duidelijk dat CrowdStrike nog veel ruimte heeft om te groeien en de aandeelhouderswaarde te vergroten.

Conclusie: een winstgevende investering in de toekomst van cybersecurity

Met zijn state-of-the-art Falcon-platform heeft CrowdStrike zich gepositioneerd als een leider in de AI-aangedreven cybersecurity-markt. Het bedrijf heeft een sterke trackrecord in het leveren van innovatieve oplossingen om bedrijven te beschermen tegen geavanceerde cyberdreigingen en heeft een groeiend klantenbestand van meer dan 23.000 bedrijven, waaronder enkele van ’s werelds grootste Fortune 100-bedrijven.

Met een uitgebreide achtergrond in AI is CrowdStrike goed gepositioneerd om te blijven profiteren van de groeiende vraag naar AI-oplossingen voor cybersecurity. Het bedrijf heeft aangegeven dat het in staat is om zijn omzet de komende jaren te verdubbelen, terwijl het zijn operationele marge kan verhogen tot meer dan 20% en zijn vrije kasstroommarge tot meer dan 30%.

CrowdStrike is ook gunstig gepositioneerd om te profiteren van de sterke groei van de wereldwijde cybersecurity-markt, die naar verwachting zal groeien tot $278 miljard in 2028, tegenover $167 miljard in 2019. Door te investeren in CrowdStrike, krijgen beleggers de kans om te profiteren van de voortdurende groei van de markt voor cybersecurity en tegelijkertijd te investeren in een innovatieve AI oplossingen.

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV