Home » Laatste updates » Crowdstrike nu onderdeel van de S&P 500 (het blijft onze favoriet in cybersecurity)

Crowdstrike nu onderdeel van de S&P 500 (het blijft onze favoriet in cybersecurity)

by Redactie Beleggen.TV
0 comment

CrowdStrike heeft onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt door toe te treden tot de prestigieuze S&P 500-index. Dit is een indrukwekkende prestatie, maar op zichzelf geen reden om direct in het aandeel te investeren. Toch toont CrowdStrike sterke groeicijfers en lijkt de toekomst rooskleurig voor dit cybersecuritybedrijf. Laten we eens dieper ingaan op de vooruitgang van het bedrijf en waarom dit een aantrekkelijk moment kan zijn voor langetermijnbeleggers om CrowdStrike-aandelen te kopen.

Een Leider in Cybersecurity

CrowdStrike opereert in de cybersecuritysector en biedt dreigingsdetectie en endpoint-bescherming via zijn vlaggenschipplatform, Falcon. Ondanks de felle concurrentie in de cybersecuritymarkt, weet CrowdStrike zich te onderscheiden dankzij zijn bewezen vermogen om cross-selling toe te passen. In het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2025 (afgesloten op 30 april) gebruikte bijna tweederde van de klanten vijf of meer producten. Bovendien stegen nieuwe deals met acht of meer producten met 95% op jaarbasis. Door meerdere producten aan te bieden aan zijn klantenbasis, kan CrowdStrike zijn terugkerende inkomstenbasis uitbreiden en sterke winstgroei realiseren.

Voor het kwartaal dat eindigde op 30 april, steeg de jaarlijkse terugkerende omzet (ARR) met 33% op jaarbasis tot $3,7 miljard. Daarnaast boekte het bedrijf een nettowinst van $43 miljoen in het eerste kwartaal, vergeleken met slechts $0,5 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Deze combinatie van versnellende omzet- en winstgroei is bemoedigend en lijkt nog maar het begin te zijn.

Groeiend Marktpotentieel

In 2022 presenteerde CrowdStrike een totaal adresseerbare markt (TAM) van $75 miljard. Volgens de meest recente presentatie van het bedrijf wordt de TAM nu geschat op $100 miljard, met een verwachte groei tot $225 miljard in 2028, vooral dankzij de integratie van generatieve AI in cybersecuritytools. Dit toont aan dat de vraag naar cybersecurity en AI sterk blijft toenemen, wat gunstig is voor CrowdStrike.

Een Interessante Beleggingsmogelijkheid?

CrowdStrike heeft bewezen dat het kan concurreren in een intense markt en dit op een zeer winstgevende manier kan doen. Naarmate de vraag naar AI blijft stijgen, zou het bedrijf in een gunstige positie moeten verkeren om te profiteren van deze seculaire groeitrends. Het enige nadeel is de hoge waardering van het aandeel. Op dit moment wordt het aandeel verhandeld tegen een voorwaartse koers-winstverhouding (P/E) van 96 en een koers-vrije-kasstroomverhouding (P/FCF) van 93. Dit maakt het aandeel duur, zelfs voor groeibeleggers. Toch lijkt de premiumwaardering gerechtvaardigd gezien de snelle groei van het bedrijf en de adresserbare markt. Met een ARR van $3,7 miljard die slechts 1,6% van de huidige geschatte marktomvang vertegenwoordigt, heeft CrowdStrike nog een lange weg te gaan voordat het bedrijf volwassen wordt of zijn piek bereikt.

Conclusie

CrowdStrike’s toetreding tot de S&P 500 is een erkenning van zijn sterke prestaties en groeipotentieel. Ondanks de hoge waardering, biedt het bedrijf een overtuigende investeringsmogelijkheid dankzij zijn sterke positie in zowel de cybersecurity- als AI-markt. Langetermijnbeleggers zouden een positie in CrowdStrike kunnen overwegen als een hedge tegen andere AI-aandelen. Het is een toonaangevend bedrijf binnen de cybersecuritysector en lijkt klaar om door te blijven groeien.

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV