Connect with us

De ongeziene groei van MercadoLibre: Waarom wij het aandeel in portefeuille houden

Aandelen

De ongeziene groei van MercadoLibre: Waarom wij het aandeel in portefeuille houden

MercadoLibre, vaak aangeduid als de “Amazon van Zuid-Amerika”, heeft de afgelopen tijd indrukwekkende resultaten laten zien in de e-commerce sector, zelfs te midden van de uitdagingen van de heropening van de wereldeconomie.

Een terugblik op de recente prestaties van MercadoLibre

In vergelijking met giganten zoals Amazon heeft MercadoLibre een opmerkelijke groei laten zien. Tussen 2017 en 2022 groeide de omzet van MercadoLibre met een indrukwekkende 654%, wat aanzienlijk meer is dan de groei van 189% die Amazon in dezelfde periode liet zien. Deze trend zette zich voort in 2023, met een omzetgroei van 33% in de eerste helft van het jaar.

Deze sterke prestaties zijn te danken aan verbeteringen in belangrijke operationele statistieken. Zo zag MercadoLibre in het tweede kwartaal een stijging van meer dan 47% in de bruto handelswaarde, aangedreven door een toename van 17% in marktplaatskopers en hogere uitgaven per gebruiker.

Wat staat MercadoLibre in de toekomst te wachten?

De groei van e-commerce in Zuid-Amerika biedt nog steeds veelbelovende kansen voor uitbreiding. Met zijn leidende marktpositie en klantgerichte cultuur is MercadoLibre goed gepositioneerd om van deze trend te profiteren. Bovendien heeft MercadoPago, de fintech-tak van het bedrijf, aanzienlijk groeipotentieel naarmate digitale betalingen en financiële diensten in de regio aan populariteit winnen.

Dus, is het aandeel MercadoLibre een koopje?

Hoewel het aandeel wordt verhandeld tegen prijs-tot-omzet (P/S) en prijs-tot-winst (P/E) ratio’s van respectievelijk 5 en 81, wat momenteel veel lager is dan hun respectievelijke vijfjaarsgemiddelden, draagt het aandeel MercadoLibre nog steeds een aanzienlijke premie. Echter, voor beleggers die overtuigd zijn van de vooruitzichten van het bedrijf, kan deze premie gerechtvaardigd zijn gezien de hoge groeisnelheid.

Meer beursupdates Aandelen

To Top