Connect with us

De Onverwachte Waarheid over Mega-Cap Aandelen zoals Google…

Aandelen

De Onverwachte Waarheid over Mega-Cap Aandelen zoals Google…

Mega-cap aandelen hebben de markt overtroffen, maar dat betekent niet dat ze duur zijn. Integendeel, als we kijken naar de PEG-ratio, zijn ze eigenlijk vrij goedkoop. De PEG-ratio is de verhouding Prijs/Winst van een bedrijf gedeeld door de groeisnelheid van de winst over een bepaalde periode (meestal de komende 1-3 jaar). De PEG-ratio past de traditionele K/W-verhouding aan door rekening te houden met de verwachte groeisnelheid van de winst per aandeel in de toekomst. En van de Magnificent Seven springt Alphabet (lees: voor ons nog altijd Google!) er voor ons uit als het aandeel met de beste waarde en het meest veelbelovende toekomstperspectief.

Mega-Caps in Perspectief

Dit jaar hebben we de opkomst gezien van de Magnificent 7, een uitbreiding van de originele FAANG-club. Deze zeven omvatten Alphabet, Microsoft, NVIDIA, Apple, Amazon, Tesla en Meta Platforms. Hoewel deze aandelen de bredere markt ruimschoots hebben overtroffen, zijn ze misschien historisch ondergewaardeerd na de laatste verkoopgolf.

De Kracht van Google

Wat maakt Google zo speciaal? Ten eerste heeft het een ongelooflijk sterke balans. Met $383 miljard aan activa en slechts $116 miljard aan verplichtingen is de balans van GOOGL solide. Bovendien heeft het bedrijf $118 miljard aan contanten en kortlopende beleggingen. Deze zullen in de komende jaren zeer nuttig zijn.

Daarnaast is Google’s inkomstenbron divers. Hoewel meer dan de helft van de inkomsten nog steeds afkomstig is uit advertenties, heeft het bedrijf veel andere inkomstenbronnen, waaronder Google Cloud, YouTube en Google Other.

Risico’s en Overwegingen

Het enige echte risico voor Google komt niet van de markt, maar van regelgevers. Google is voor veel landen te groot, waardoor het een doelwit is in verschillende rechtszaken. Maar het feit dat GOOGL deze kan negeren, getuigt van de kracht van het bedrijf.

Slotgedachten

Er is een goede reden waarom de Magnificent 7 zijn gestegen terwijl andere aandelen dat niet hebben gedaan. Google, (of Alphabet natuurlijk tegenwoordig) is een must-have aandeel, naar mijn mening, en het is een uitstekende keuze voor recessiebestendigheid dankzij zijn sterke balans en inkomstenveerkracht.

Meer beursupdates Aandelen

To Top