Home » Laatste updates » Dit is de volgende kandidaat voor de ONE TRILLION DOLLAR club

Dit is de volgende kandidaat voor de ONE TRILLION DOLLAR club

by de Redactie
0 comment

Wanneer we aan kunstmatige intelligentie (AI) denken, komen namen als Microsoft, Apple, Nvidia, Alphabet, Amazon en Meta vaak als eerste in gedachten. Deze bedrijven hebben AI omarmd en zijn nu enkele van de meest waardevolle bedrijven ter wereld. Maar er is een nieuwe kanshebber die snel terrein wint: HubSpot (NYSE: HUBS). Met de introductie van generatieve AI in hun geïntegreerde platform van customer relationship management (CRM) tools, heeft HubSpot een duidelijke route naar een biljoen dollar waardering.

HubSpot’s Innovatieve Benadering

HubSpot begon als pionier in inbound marketing – het aantrekken van potentiële klanten met boeiende online content in plaats van traditionele advertenties. Dit concept heeft het bedrijf uitgebreid tot een breed scala aan CRM-tools, waaronder marketing, sales, service, content management systemen en operations. Deze strategie heeft HubSpot geen windeieren gelegd: de omzet van het bedrijf is de afgelopen tien jaar met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 38% gestegen.

In 2023 groeide de omzet van HubSpot met 25% tot $2,17 miljard, terwijl het aangepaste bedrijfsresultaat met 95% steeg. De klantenbasis groeide met 23% tot 205.091, en de gemiddelde omzet per klant bleef stijgen met 1%. Deze ononderbroken groei lijkt zich voort te zetten, met een geschatte totale adresseerbare markt (TAM) die zal groeien van $51 miljard in 2023 tot $77 miljard in 2028.

De Kracht van AI

HubSpot heeft een lange geschiedenis met AI. Jaren voordat AI mainstream werd, introduceerde het bedrijf ‘predictive lead scoring’, een machine learning tool die duizenden nieuwe verkoopkansen analyseerde en prioriteerde op basis van hun waarschijnlijkheid om te converteren. Meer recentelijk lanceerde HubSpot een uitgebreide AI-strategie, HubSpot AI, die geïntegreerd zal worden in hun uitgebreide CRM-platform.

Deze AI-innovaties bieden klanten praktische tools en uitgebreide informatie, wat naar verwachting de groei zal versnellen. De sterke interesse en toenemende vraag naar generatieve AI zullen hier zeker aan bijdragen.

De Weg naar een Biljoen Dollar

HubSpot bevindt zich in een benijdenswaardige positie binnen de CRM-markt, vooral gericht op kleine en middelgrote bedrijven. Deze focus heeft geleid tot uitzonderlijke groei in een segment dat traditioneel minder aantrekkelijk was voor grotere concurrenten. Dit helpt HubSpot loyale klanten aan te trekken en te behouden, zelfs als hun bedrijven groeien.

Hoewel HubSpot momenteel een marktkapitalisatie van ongeveer $30 miljard heeft, zou het bij voortzetting van hun huidige groeitraject in de toekomst een biljoen dollar waard kunnen worden. Wall Street verwacht dat HubSpot in 2024 een omzet van $3,05 miljard zal genereren, met een prijs-omzetverhouding van ongeveer 14. Als deze verhouding constant blijft, zou HubSpot zijn omzet moeten verhogen tot ongeveer $70 miljard om een marktkapitalisatie van $1 biljoen te ondersteunen.

Met een hoge jaarlijkse groeisnelheid zou HubSpot dit doel kunnen bereiken tegen 2037. Als de omzetgroei echter versnelt tot 28%, zou HubSpot mogelijk al in 2033 een biljoen dollar waard kunnen zijn.

Conclusie

HubSpot heeft een indrukwekkende groei doorgemaakt en heeft een veelbelovende toekomst dankzij hun strategische gebruik van AI en hun uitgebreide CRM-platform. Terwijl AI een steeds grotere rol speelt in de bedrijfsvoering, lijkt HubSpot goed gepositioneerd om te profiteren van deze trend en zich aan te sluiten bij de elite van biljoen-dollar bedrijven. Investeerders die op zoek zijn naar de volgende grote kans in AI zouden HubSpot zeker in de gaten moeten houden.

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV