Connect with us

Fastned’s indrukwekkende groei en expansie in het derde kwartaal van 2023

Aandelen

Fastned’s indrukwekkende groei en expansie in het derde kwartaal van 2023

Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft in het derde kwartaal van 2023 een indrukwekkende groei laten zien. De omzet gerelateerd aan het opladen steeg met 51%. Gedurende dit kwartaal vonden er maar liefst één miljoen laadsessies plaats binnen hun netwerk. Dit resulteerde in meer dan 128 miljoen elektrische kilometers en voorkwam de uitstoot van ongeveer 24,7 duizend ton CO2. Deze positieve impact zal blijven groeien naarmate Fastned meer en grotere stations bouwt.

Het bedrijf heeft ook aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het uitbreiden van zijn netwerk in Europa. Ze hebben hun intrede gedaan in twee nieuwe markten: Denemarken en Italië. Bovendien wonnen ze twee belangrijke percelen in de belangrijke Duitse Deutschlandnetz-tender. Dit zal het aantal Fastned-stations in Duitsland in de komende vier jaar verdrievoudigen.

In een recente ontwikkeling heeft Fastned twee belangrijke percelen gewonnen, bestaande uit 92 zogenaamde “zoekgebieden” in westelijk en zuidwestelijk Duitsland als onderdeel van de landelijke aanbesteding “Deutschlandnetz”. Hiermee krijgt Fastned de kans om het aantal stations in het land te verdrievoudigen en een grote stap te zetten richting hun doel van 1.000 laadstations in Europa tegen 2030.

De Duitse federale overheid heeft de “Deutschlandnetz” aanbesteding geïnitieerd om de overgang naar elektrische mobiliteit in het land te versnellen. Fastned’s overwinning in deze tender bevestigt de hoge kwaliteit van hun snellaadconcept en de expertise die ze in de afgelopen 11 jaar hebben opgebouwd.

Fastned blijft zich positioneren als een toonaangevende speler in de Europese snellaadmarkt. Met hun recente uitbreidingen en overwinningen in belangrijke tenders zetten ze grote stappen naar een duurzamere toekomst voor elektrisch rijden in Europa. Het is spannend om te zien wat de toekomst voor hen in petto heeft, maar één ding is zeker: Fastned is vastbesloten om de overgang naar duurzame mobiliteit te versnellen.

Meer beursupdates Aandelen

To Top