Home » Laatste updates » Hebben, houden en de komende 10 jaar niet naar omkijken…

Hebben, houden en de komende 10 jaar niet naar omkijken…

by de Redactie
0 comment

Intuitive Surgical (NASDAQ: ISRG) is een gigant in de veelbelovende wereld van robotgeassisteerde chirurgie. Met een marktwaarde van $148 miljard en een rijke geschiedenis van innovatie, biedt dit bedrijf een overtuigend groeiverhaal voor langetermijnbeleggers. Hier is waarom Intuitive Surgical een aandeel is om de komende tien jaar vast te houden.

De Onbetwiste Leider in Robotchirurgie

Traditionele operaties vereisen vaak open insnijdingen, maar minimaal invasieve chirurgie maakt gebruik van kleine, wendbare instrumenten die veel minder huiddoorsnijding vereisen. Dit leidt tot minder bloedverlies, snellere hersteltijden en kortere ziekenhuisopnames voor patiënten.

Intuitive Surgical’s paradepaardje, het da Vinci-systeem, stelt chirurgen in staat om robotgeassisteerde procedures uit te voeren die minimaal invasief zijn. Hoewel het bedrijf inkomsten genereert uit de verkoop van da Vinci-systemen, komt het merendeel van de omzet uit de verkoop van instrumenten en accessoires die na elke procedure vervangen moeten worden. Hoe meer operaties ziekenhuizen uitvoeren met da Vinci, hoe meer vervangingsinstrumenten ze nodig hebben, wat leidt tot stijgende verkopen voor Intuitive Surgical.

Indrukwekkende Groei en Toekomstige Vooruitzichten

De toenemende adoptie van robotgeassisteerde chirurgie heeft geleid tot groeiende inkomsten en winsten voor Intuitive. Er zijn verschillende langetermijnfactoren die deze groei zullen ondersteunen. Ten eerste wordt robotchirurgie in minder dan 5% van de mogelijke procedures gebruikt. Ten tweede vergrijst de wereldbevolking dankzij medische vooruitgang, wat betekent dat oudere mensen meer medische zorg nodig hebben, inclusief de soorten operaties die da Vinci-robots uitvoeren.

Aan het einde van het eerste kwartaal had Intuitive Surgical een geïnstalleerde basis van 8.887 robots, een stijging van 14% op jaarbasis. Gezien de kosten van deze apparaten – tussen $700.000 en $2,5 miljoen – en de tijd die nodig is om chirurgen erop te trainen, willen de meeste ziekenhuizen die er een bezitten niet overstappen naar een ander systeem. Dit geeft Intuitive Surgical een breed concurrentievoordeel en een sterke reputatie die nieuwe gezondheidszorginstellingen zal aantrekken.

Beheersbare Uitdagingen

Hoewel Intuitive Surgical solide vooruitzichten heeft, zijn er ook uitdagingen. Tijdens de COVID-19-pandemie daalde het aantal procedures aanzienlijk door pandemiegerelateerde verstoringen. Hoewel een wereldwijde pandemie hopelijk niet vaak zal voorkomen, zou de toenemende concurrentie in de markt voor robotgeassisteerde chirurgie een vergelijkbare impact kunnen hebben.

Bedrijven zoals Medtronic en Johnson & Johnson willen deze markt betreden, maar hun systemen zijn nog niet goedgekeurd in de VS, en dat kan nog enige tijd duren. Gezien hoe onderbenut deze markt is, zou er echter genoeg ruimte moeten zijn voor alle drie de bedrijven.

Een andere uitdaging is de populariteit van afslankmedicijnen. Het da Vinci-systeem wordt gebruikt voor bariatrische chirurgie bij obesitas, maar als patiënten kiezen voor deze medicijnen in plaats van chirurgie, betekent dat minder procedures. Volgens het management vertegenwoordigt bariatrische chirurgie echter slechts ongeveer 4% tot 5% van het totale aantal wereldwijde procedures. Bovendien nemen obesitasmedicijnen niet de overhand in deze zorg, wat betekent dat deze dynamiek weinig impact zal hebben op de lange termijn.

Conclusie

Intuitive Surgical heeft zijn positie als leider in de robotgeassisteerde chirurgie stevig gevestigd en blijft indrukwekkende financiële resultaten leveren. Met een sterke concurrentiepositie, groeiende marktacceptatie en beheersbare risico’s, biedt Intuitive Surgical een aantrekkelijk groeiprofiel voor beleggers die op zoek zijn naar langetermijnwinsten. Dit maakt het aandeel een no-brainer voor de komende tien jaar.

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV