Home » Laatste updates » Contrair beleggen aandeel Hertz

Contrair beleggen aandeel Hertz

by Redactie Beleggen.TV
0 comment

Hertz (en concurrent Avis) hadden een goede maand achter de rug. Daarbij kreeg Hertz nog een extra steuntje in de rug toen grootaandeelhouder Carl Icahn zijn positie in de autoverhuurder nog maar eens uitbreidde.

Aandeel Hertz:

  • Hertz is een autoverhuurbedrijf.
  • Carl Icahn is een grootaandeelhouder van Hertz.
  • In maart 2019 verkocht hij een pakket aandelen, onlangs breidde hij zijn belang echter weer uit.

Carl Icahn heeft sinds zijn eerste investering in Hertz Global Holdings toezicht gehouden op de benoeming van twee topfunctionarissen bij het bedrijf. Binnen de raad van bestuur heeft hij met succes aanhangers gewonnen.

Af en op met aandeel Hertz

Hertz kreeg in maart 2019 nog te maken met een fikse vermindering van Icahns voorraad aandelen. Hij verkocht er zo’n 5 miljoen. Van zijn 35% belang in het bedrijf bleef aldoende nog net geen 29% over.

Dat leek slecht getimed aangezien de koers in dat kwartaal juist met 46% was gestegen. En dat na een 38% koersverlies over 2018. Pakte Icahn zijn winst?

Hertz is slechts een van de vele investeringen voor Icahn, die in de loop der jaren een fortuin heeft verdiend door bedrijven aan te kopen en daar vervolgens te pleiten voor verandering in management, activiteiten of beide. Zijn oorspronkelijke investering in Hertz in 2014 kwam tijdens een onderzoek naar een reeks boekhoudfouten. Hieruit volgde een aanpassing in de financiële resultaten over een aantal boekjaren.

Carl Icahn en aandeel Hertz

Als Icahn werkelijk dacht dat het aandeel ondergewaardeerd was toen hij zijn investering deed, komt hij bedrogen uit: de prijs is bijna 90% gedaald. Volgens de berekeningen van CNBC zijn de aandelen van Icahn in het autoverhuurbedrijf nu $ 485 miljoen waard. Dat is een verlies van ongeveer $ 814 miljoen sinds zijn aankopen.

In september maakte Carl Icahn bekend dat hij zijn belang in het autoverhuurbedrijf weer verhoogde tot 30,1% van de uitstaande aandelen. De koers van Hertz steeg op dit bericht.

Het is een teken dat Icahn het volste vertrouwen heeft in het autoverhuurbedrijf. Hij had ook verder kunnen afbouwen, meer kiest ervoor terug in te stappen. Wie Icahn kent, zal vermoeden dat er meer dan voldoende toekomst zit in het bedrijf.

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV