Home » Laatste updates » 6 aandelen met een hoog dividendrendement

6 aandelen met een hoog dividendrendement

by Redactie Beleggen.TV
0 comment

Het rente-op-rente effect wordt wel eens vergeleken met het sneeuwbaleffect. Dit sneeuwbaleffect kan zorgen voor een zeer aantrekkelijk rendement op beleggingen. Zorg dat uw portefeuille is gevuld met een aantal aandelen met een hoog dividend rendement, om zo een stabiele onderstroom van cashflow te creëren.

Dividendrendement Disney

The Walt Disney Company, beter bekend als Disney, is een Amerikaans multinationaal entertainmentconglomeraat. Het is ’s werelds op één na grootste mediaconglomeraat qua inkomsten, na Comcast.

Disney werd opgericht op 16 oktober 1923 door de broers Walt Disney en Roy O. Disney. Als de Disney Brothers Cartoon Studio vestigden zij zich als een leider in de Amerikaanse animatiesector, voordat het bedrijf zich ging diversifiëren in filmproductie, televisie en themaparken. Het bedrijf opereerde ook onder de namen The Walt Disney Studio en vervolgens Walt Disney Productions. In 1986 nam het zijn huidige naam aan en breidde het zijn bestaande activiteiten uit. Ook richtte het divisies op zoals theater, radio, muziek, publicaties en online media.

Recent heeft Walt Disney een dividendverhoging aangekondigd van 8%. Hiermee gaat het nu $0,84 per aandeel uitkeren aan dividend. Bekend als de entertainment-krachtpatser van vlak voor en rond de millenniumwisseling, heeft Disney de laatste tijd niet al te veel analisten weten te overtuigen van haar hervonden energie. Zowel de omzet als de nettowinst daalden vorig jaar met 1% op jaarbasis. Dit werd aangewakkerd door verliezen in drie van de vier bedrijfseenheden van het bedrijf. De grootste omzetgenerator van Disney werd opnieuw grotendeels beïnvloed door de aanhoudende daling van het aantal abonnees voor sportnetwerk ESPN. Dit zorgde voor teleurstellende algemene resultaten.

Wij denken echter dat we bij Disney op dit moment meer met een hapering hebben te maken dan met een langdurige inzinking. Tegen het einde van dit decennium opent Disney zijn langverwachte Star Wars-land in twee van zijn pretparken. Ondertussen zien de aankomende films er goed uit. Bovendien worden er eigen aandelen ingekocht. Het management geeft hiermee aan dat het graag aan de aandeelhouders denkt. De dividend payout ratio is een comfortabele 36% van de winst. Hiermee komt het dividendrendement dit jaar uit op zo’n 1,61%. Het is geen hoogvlieger op het gebied van dividend, maar samen met de andere kansen is het een mooie opsteker.

Dividendrendement Cedar Fair

De ticker van dit bedrijf verklapt met de letters FUN al deels de activiteiten van de onderneming. Cedar Fair bezit en exploiteert pretparken, waterparken en hotels in de Verenigde Staten en Canada. Om precies te zijn exploiteert het bedrijf op dit moment 11 pretparken, 2 buitenwaterparken, 1 binnenwaterpark en 5 hotels.

Het bedrijf werd opgericht in 1983 en is gevestigd in Sandusky, Ohio. Dankzij de pretparken van Cedar Fair hebben jaarlijks meer dan 25 miljoen gasten een plezierige dag. Wellicht hebben minstens zoveel beleggers een net zo’n plezierige dag als zij het dividend op hun rekening zien bijgeschreven. Op dit moment keert het concern namelijk jaarlijks 5,4% uit aan aandeelhouders. Cedar Fair is een krachtige groeimachine waarbij het management de laatste jaren gezorgd heeft voor een stabiele stijging van de omzet en de winst. De bedrijfsvoering van de onderneming zorgt voor een goede cashflow die het mogelijk maakt om geld terug aan aandeelhouders te geven. Het leeuwendeel van de opbrengsten wordt overigens continu geïnvesteerd in nieuwe ritten en attracties. Dat is belangrijk, omdat nieuwe ervaringen mensen meer redenen geven om de parken van Cedar Fair te bezoeken.

Als één van de grootste exploitanten van pretparken van het land heeft Cedar Fair een waardevolle verzameling van moeilijk te repliceren activa. Het kost Cedar Fair ongeveer $500 miljoen om een pretpark te bouwen, met een exploitatieconstructie die vervolgens meerdere jaren duurt. Bovendien kunnen de meeste gebieden niet meer dan één groot themapark ondersteunen. Hierdoor heeft Cedar Fair inmiddels in meerdere gebieden bijna een monopolie. Omdat de parken profiteren van hun “bijna monopolie status” in hun regio’s, genieten ze van sterke prijsstroom. Cedar Fair kan elk jaar prijzen verhogen zonder de kaartverkoop onnodig pijn te doen. Dit gebrek aan lokale concurrentie helpt ook om de slag van economische neergang op het bedrijf te verminderen. Cedar Fair heeft een assortiment nieuwe ritten en attracties die in de komende jaren op de markt komen. Dit omvat nieuwe achtbanen, uitgebreide waterparken en verbeterde hotels in diverse parken. Hierdoor zijn beleggers volgens ons verzekerd van een goede dividenduitkering de komende jaren.

Dividendrendement Vail Resorts

Vail Resorts exploiteert skiresors en luxe resorthotels over de hele wereld. Vail Resorts werd opgericht door Pete Seibert en Earl Eaton in de vroege jaren 1960 onder de naam Vail Associates. Earl en Peter waren beide ski-gidsen in Aspen en deelden de droom om de “next great mountain” te vinden. Earl verzorgde de bouw van de eerste skiliften en Pete verzorgde de financiering. Het eerste ski-oord werd opgericht en opende in 1962. George N. Gillett, Jr. kocht Vail Associates in 1985. Vail Associates veranderde haar naam in Vail Resorts en ging in 1997 naar de beurs nadat Gillett Holdings (eigendom van George N. Gillett, Jr.) failliet ging. Apollo Management kocht het bedrijf uit het faillissement en bracht Vail Resorts in de publiciteit. Hierdoor groeide Vail Resorts enorm en kende het succes na succes. Voormalig Apollo-topman, Rob Katz, runt momenteel het bedrijf.

De Amerikaanse economie is op dit moment ongelooflijk gezond en als grootste exploitant van Noord-Amerika’s skigebieden is Vail Resorts perfect gepositioneerd om hiervan te profiteren. Het aandeel heeft sinds 2011 geen negatief jaar afgesloten en alle signalen wijzen erop dat dit ook in 2018 niet gaat gebeuren. We blijven kracht zien in alle regio’s, met bijzonder sterke prestaties in Noord-Californië, de Pacific Northwest en het noordoosten en een aanhoudende solide groei in Colorado en British Columbia. De verkoop van seizoenspassen aan het begin van december steeg bovendien met 14% in eenheden en met 20% in dollars ten opzichte van vorig jaar. We zien in Vail Resorts daarom een solide belegging met een leuk dividend.

Dividendrendement Public Storage

Public Storage is een Amerikaans internationaal opslagruimtebedrijf met zijn hoofdkantoor in Glendale, Californië. Het is het grootste merk van self-storage-diensten in de VS. Public Storage bouwde zijn eerste opslagfaciliteit in 1972. Tegenwoordig beheert het duizenden unieke en diverse locaties in de Verenigde Staten en Europa. Het concern is goed voor meer dan 142 miljoen netto verhuurbare vierkante meters aan onroerend goed. De PS Business Parks voegen hier nog eens 20 miljoen verhuurbare vierkante meter commerciële en industriële ruimte aan toe. Het bedrijf breidde zich in 2017 en begin 2018 uit en is klaar om de groei door te zetten gedurende de rest van dit jaar. Op basis van het aantal huurders is Public Storage een van de grootste grootgrondbezitters ter wereld.

Gezien de lange en succesvolle geschiedenis, de aanwezigheid in belangrijke markten, de klantgerichtheid en de leidende positie  in deze industrie, is Public Storage een gerespecteerde en vertrouwde operator van zelfopslagfaciliteiten. Public Storage is onderdeel van de S&P 500. Het aandeel biedt een dividendrendement van 3,51%, met tegen de huidige koers een geannualiseerde uitbetaling van $8.

Dividendrendement Store Capital

Wij kwamen STORE Capital tegen toen Berkshire Hathaway recent een belang van $500 miljoen in dit investeringsvehikel nam. STORE Capital is een zogenaamde REIT. Een REIT is een Real Estate Investment Trust. Zoals de naam het zegt gaat het om een fonds met investeringen in vastgoed. Deze investeringen kunnen worden gedaan in de vorm van een directe investering in vastgoed, maar ook door leningen te verstrekken of bestaande leningen over te nemen.

Om als REIT te worden aangemerkt moet ten minste 90% van de winst, in de vorm van dividenden, worden uitgekeerd aan de aandeelhouders. STORE Capital heeft een gediversifieerde vastgoedportefeuille die bestaat uit bioscopen, restaurants, onderwijscentra, meubelwinkels en vele andere soorten gebouwen. Deze diversificatie over industrieën, inclusief retail, diensten en fabricage, betekent dat STORE Capital minder gevoelig is voor downtrends in bepaalde segmenten. Sommige REITs zijn gespecialiseerd in activa van slechts één type vastgoed, zoals bijvoorbeeld medische REITs die alleen verplegingsfaciliteiten bezitten. Als die industrie een terugval zou zien dan worden deze REITs hard geraakt. Dat geldt dus niet voor STORE Capital. Omdat de diversificatie ervan betekent dat de industrie tegenwind, bijvoorbeeld voor bioscopen, slechts een kleine impact zal hebben op de winst- en kasstromen van STORE Capital.

STORE Capital bezit ongeveer 1.800 stukken vastgoed. Dat is slechts een zeer klein onderdeel van de reusachtige onroerend goed markt in de VS. STORE Capital’s management is van oordeel dat er in totaal 1,6 miljoen activa in de VS zijn, wat betekent dat het bedrijf momenteel ongeveer 0,1% van dit type vastgoed in de VS bezit. STORE Capital heeft dus weliswaar een grote hoeveelheid eigendom verworven, maar de mogelijkheden voor groei en consolidatie zijn enorm. We zien veel toekomstmuziek in deze vastgoedbelegging en profiteren graag van de 4,77% dividend.

Dividendrendement ICAHN ENTERPRISES

Icahn Enterprises is een holding die gecontroleerd wordt door niemand minder dan investeerder Carl Icahn zelf. Een belegging in Icahn Enterprises betekent een belegging in een gediversifiseerde portefeuille van energie, automatisering, gaming, vastgoed en andere sectoren. Bovendien wordt er een groot deel van het vermogen belegd in het hedgefund van Icahn.

Het aandeel van de wonderbelegger Carl Icahn is het afgelopen jaar met 36% gedaald. De grootste verliezen zijn ontstaan door beleggingen in Chesapeake Energy, Hertz, Trump Taj Mahal. Now en Precision Auto Care. Wij twijfelen geen moment aan de kennis en kunde van Carl Icahn. Deze man heeft zijn sporen verdiend. Wij hebben echter zelf ook een fundamentele analyse gedaan van de grootste posities van Icahn Enterprises en komen tot dezelfde conclusie als Carl zelf… het zijn allemaal koopjes! Icahn Enterprises is dus een aandeel in een mooi reeks aandelen geselecteerd door één van ‘s werelds beste beleggers. Bovendien is er op dit moment een prachtig dividendrendement van 12,25% op jaarbasis.

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV