Home » Laatste updates » HubSpot Aandelen: Is Het Te Laat Om Nu Te Investeren?

HubSpot Aandelen: Is Het Te Laat Om Nu Te Investeren?

by Redactie Beleggen.TV
0 comment

HubSpot, een vooraanstaand bedrijf op het gebied van customer relationship management (CRM) en marketing, heeft dit jaar een indrukwekkende groei doorgemaakt met een stijging van 75% in de aandelenprijs. Ondanks deze sterke prestatie blijft het aandeel 40% onder zijn recordhoogte van november 2021. In dit artikel onderzoeken we het bedrijfsmodel, de groeicijfers en de waardering van HubSpot om te bepalen of het nu nog steeds een goed moment is om te investeren.

Wat Doet HubSpot?

HubSpot biedt een platform dat CRM, marketing, leadgeneratie, zoekmachineoptimalisatie en analysetools combineert, voornamelijk gericht op kleinere bedrijven. Het bedrijf onderscheidt zich door zijn freemium model en de focus op inbound marketing. HubSpot plant om zijn groei op lange termijn te stimuleren door kleinere klanten te ondersteunen bij het opschalen van hun bedrijven en door het introduceren van nieuwe AI-diensten.

Groeicijfers van HubSpot

In 2022 steeg de omzet van HubSpot met 33% en voor 2023 wordt een groei van 22-23% verwacht. De groei in totale klanten blijft consistent, maar de groei in gemiddelde abonnementsinkomsten per klant is vertraagd. De netto-omzetbehoudsgraad is gedaald tot 103%, wat wijst op een vertraging in de uitbreiding van diensten aan bestaande klanten.

Focus op Marges en Winsten

HubSpot heeft kostenbesparende maatregelen genomen, waaronder het ontslag van 7% van het personeel, om zijn marges te stabiliseren. Hoewel het bedrijf nog niet winstgevend is op GAAP-basis, zijn de niet-GAAP operationele marges het afgelopen jaar consistent gestegen. Voor 2023 wordt een stijging van de niet-GAAP operationele marge naar 13,9% verwacht, met een verwachte stijging van 88-90% in niet-GAAP EPS.

Is Het Te Laat Om Te Investeren?

Hoewel HubSpot indrukwekkende groei en verbetering in operationele marges laat zien, kunnen de dalende inkomstenbehoudspercentages, hoge waardering en het ontbreken van GAAP-winsten het opwaartse potentieel beperken. Investeerders moeten deze factoren zorgvuldig afwegen bij het overwegen van een investering in HubSpot.

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV