Home » Laatste updates » Is Apple vanaf nu hét AI-aandeel om in de gaten te houden?

Is Apple vanaf nu hét AI-aandeel om in de gaten te houden?

by de Redactie
0 comment

Apple, ooit gezien als achterblijver in de AI-race, heeft met Apple Intelligence een belangrijke stap gezet. De lancering bracht Apple tijdelijk terug aan de top als het meest waardevolle bedrijf ter wereld. Beleggers hopen dat Apple Intelligence de iPhone-verkopen een broodnodige impuls zal geven.

Apple is al lange tijd een zwaargewicht in de techwereld, maar de laatste tijd leek het achter te blijven in de AI-race. Terwijl Microsoft, Nvidia en Alphabet aanzienlijke vooruitgang boekten, leek Apple aan de zijlijn te staan. De introductie van Apple Intelligence tijdens de jaarlijkse World Wide Developers Conference (WWDC) heeft echter de verhoudingen veranderd.

Apple Intelligence: Een nieuwe AI-kandidaat

De onthulling van Apple Intelligence bracht een reeks innovatieve AI-gedreven functies voor Apple-apparaten:

  • Geavanceerde schrijfhulpmiddelen: Kunnen je e-mails bewerken of de toon aanpassen.
  • Dynamische afbeeldingsgenerator: Verschillende prompts samenvoegen om unieke afbeeldingen te creëren.
  • Verbeterde Siri: Beter begrip en geheugen van gebruikersinteracties, inclusief het ophalen van informatie uit je e-mails of agenda.

Deze nieuwe functionaliteiten waren genoeg om beleggers enthousiast te maken, wat resulteerde in een stijging van 7% in Apple-aandelen de dag na de aankondiging. Tegen vrijdagmiddag was het aandeel met 9,5% gestegen, waardoor Apple kortstondig weer het meest waardevolle bedrijf ter wereld werd met een marktkapitalisatie van $3,25 biljoen. Momenteel is Apple in een spannende concurrentiestrijd verwikkeld met Microsoft en Nvidia.

Het strategische voordeel van Apple Intelligence

Ondanks dat Apple aanvankelijk achterliep in de AI-sector, heeft het een uniek voordeel: de enorme geïnstalleerde basis van meer dan 2 miljard apparaten. Dit ecosysteem is een cruciaal bezit, waardoor Apple nieuwe technologieën naadloos kan integreren in een groot netwerk van gebruikers.

De dominantie van Apple in digitaal vastgoed wordt geïllustreerd door de jaarlijkse betaling van $20 miljard door Alphabet om de standaard zoekmachine op Apple-apparaten te zijn. Op vergelijkbare wijze lijkt Apple Intelligence in te spelen op deze enorme gebruikersbasis, wat voldoende waardevol is voor OpenAI om zijn diensten zonder directe betaling aan te bieden.

Vooruitblik: Impact op iPhone-verkopen

Apple Intelligence zal dit najaar debuteren als onderdeel van iOS 18 en zal exclusief beschikbaar zijn voor high-end modellen zoals de iPhone 15 Pro en iPhone Pro Max. Apple’s management hoopt dat deze nieuwe AI-functies gebruikers zullen aansporen hun apparaten te upgraden, wat de recentelijk dalende iPhone-verkopen zou kunnen stimuleren.

Met de huidige koers-winstverhouding van 33 zijn deze verwachtingen mogelijk al ingeprijsd in de aandelenkoers. Desondanks maken Apple’s brede apparaat-ecosysteem en economische vesting het bedrijf een sterke kandidaat om de S&P 500 op de lange termijn te overtreffen.

Conclusie

Hoewel het te vroeg is om Apple definitief als de onbetwiste AI-aandeel te bestempelen, markeert de introductie van Apple Intelligence een belangrijke stap vooruit. Met een krachtig ecosysteem en innovatieve nieuwe functies, staat Apple klaar om een aanzienlijke impact te maken in de AI-ruimte. Beleggers zullen nauwlettend volgen of Apple Intelligence de broodnodige stijging in iPhone-verkopen kan realiseren en Apple’s positie als leider in technologie kan versterken.

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV