Home » Laatste updates » MercadoLibre: Sterke Groei Ondanks Economische Uitdagingen

MercadoLibre: Sterke Groei Ondanks Economische Uitdagingen

by de Redactie
0 comment

Aandelen van MercadoLibre (MELI) stegen afgelopen maand aanzienlijk, dankzij een indrukwekkend winstverslag dat beleggers geruststelde over het groeipotentieel van de Latijns-Amerikaanse e-commerce leider, ondanks economische problemen in Argentinië.

Indrukwekkende Winstresultaten

Volgens gegevens van S&P Global Market Intelligence steeg het aandeel in mei met 18%. Zoals te zien is in de grafiek, schoot het aandeel direct omhoog na het winstverslag begin mei en bleef het gedurende de maand stijgen, in lijn met bredere markttrends.

Op 3 mei steeg het aandeel met 8% na de bekendmaking van sterke cijfers over het eerste kwartaal. Het bedrijf zag een voortdurende snelle groei in zowel e-commerce als digitale betalingen, met een bruto handelsvolume (GMV) dat met 71% steeg op valuta-neutrale basis en een totale betalingsvolume dat met 86% steeg in constante valuta.

De totale omzet steeg met 36%, of 94% op valuta-neutrale basis, tot $4,33 miljard, ruim boven de consensus van $3,85 miljard. MercadoLibre boekte sterke groei in Brazilië, waar ongeveer de helft van de omzet vandaan komt, met een GMV-stijging van 30%. Ook in Mexico, een andere belangrijke markt, was vergelijkbare groei te zien.

Het bedrijf zag ook solide vooruitgang in het MELI+ loyaliteitsprogramma, dat voordelen biedt zoals gratis verzending en streaming content, vergelijkbaar met Amazon Prime, in samenwerking met derde-partij streamingdiensten.

Sterke Operationele Resultaten

De operationele inkomsten, aangepast voor een herclassificatie van rente-inkomsten en -uitgaven, stegen met 44% tot $477 miljoen. De winst per aandeel sprong van $3,97 naar $6,78, deels geholpen door lagere valutaverliezen. Dit resultaat overtrof ook de schattingen van $6,03.

Hoewel analisten gemengde reacties gaven op het rapport, met sommigen die hun koersdoelen verlaagden vanwege tekenen dat de marges van MercadoLibre zouden versmallen, handhaven de meeste analisten nog steeds een koopadvies voor het aandeel.

Gedurende de rest van de maand bleef het aandeel stijgen, mede dankzij sterke winstverslagen van Nvidia en andere tech-leiders, evenals signalen dat renteverlagingen waarschijnlijker werden.

Vooruitzichten voor MercadoLibre

Hoewel MercadoLibre geen specifieke vooruitzichten gaf, werd enige druk op de marges opgemerkt als gevolg van de groei van hun kredietactiviteiten en een toename van wanbetalingen, evenals uitdagingen in de Argentijnse economie.

Desondanks ziet de algemene bedrijfsvoering er nog steeds solide uit en heeft het een veelbelovend groeipad voor zich, vooral omdat het met succes concurrentie van Amazon, Sea Limited’s Shopee en anderen heeft afgeweerd. Het aandeel heeft ook nog steeds opwaarts potentieel, aangezien het nog meer dan 15% onder het hoogtepunt tijdens de pandemie staat.

Conclusie

MercadoLibre blijft indruk maken met sterke financiële resultaten en groeiverwachtingen, ondanks economische tegenwind. Voor beleggers biedt het aandeel nog steeds aantrekkelijke vooruitzichten, gezien de robuuste groeistrategie en het vermogen om concurrenten het hoofd te bieden. Dit maakt MercadoLibre een interessante optie voor wie wil investeren in de groeiende e-commerce markt in Latijns-Amerika.

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV