Home » Laatste updates » Microsoft Verslaat Google in Belangrijke Cloud Metric: Een Analyse

Microsoft Verslaat Google in Belangrijke Cloud Metric: Een Analyse

by Redactie Beleggen.TV
0 comment

In 2023 heeft de technologie sector op Wall Street een opmerkelijke opleving doorgemaakt, aangedreven door de snelle adoptie van kunstmatige intelligentie (AI). Microsoft heeft zich in dit veld onderscheiden door Google te verslaan op een belangrijke metric in de cloud. In dit artikel analyseren we hoe Microsoft dit heeft bereikt en wat de implicaties zijn voor de toekomst.

De Strijd om AI Suprematie

Microsoft en Alphabet (het moederbedrijf van Google) zijn beide verwikkeld in een strijd om suprematie op het gebied van AI in de cloud. Microsoft heeft hierin een vroege voorsprong genomen, met name dankzij de prestaties van hun Azure cloud diensten. In het meest recente kwartaal rapporteerde Microsoft een omzet van $56,5 miljard, een stijging van 13% ten opzichte van het voorgaande jaar, en een winst per aandeel van $2,99, een stijging van 27%. Alphabet rapporteerde ook sterke resultaten, met een omzet van $76,7 miljard, een stijging van 11% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Microsoft’s Cloud Prestaties

Wat Microsoft onderscheidt, is de prestatie van hun Azure cloud diensten, die met 29% zijn gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit is een versnelling na vijf opeenvolgende kwartalen van vertragende groei. De Chief Financial Officer (CFO) van Microsoft, Amy Hood, gaf aan dat deze groei voornamelijk te danken is aan “hoger-dan-verwachte AI consumptie.”

Google’s Cloud Uitdagingen

Aan de andere kant stonden de prestaties van Google Cloud, die een omzet van $8,4 miljard rapporteerde, een stijging van 22,5% ten opzichte van het voorgaande jaar. Hoewel dit op zichzelf indrukwekkend is, was het de langzaamste groei in bijna drie jaar en lager dan de verwachtingen van Wall Street. Ruth Porat, de CFO van Alphabet, weet dit aan “klant optimalisatie inspanningen,” maar gaf geen verdere details.

Conclusie en Toekomstperspectief

Hoewel het nog te vroeg is om een definitieve winnaar aan te wijzen in de AI revolutie, heeft Microsoft een belangrijke vroege overwinning behaald in de strijd om cloud suprematie. Met triljoenen dollars op het spel, is het waarschijnlijk dat zowel Microsoft als Alphabet een belangrijke rol zullen spelen in de toekomst van AI. Beide bedrijven blijven aantrekkelijke opties voor beleggers.

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV