Connect with us

Na 35,5% daling lijkt Plug Power voor beleggers juist aantrekkelijker geworden…

Aandelen

Na 35,5% daling lijkt Plug Power voor beleggers juist aantrekkelijker geworden…

Plug Power, een pionier in de waterstofbrandstofcelindustrie, heeft de afgelopen maanden een aanzienlijke volatiliteit in zijn aandelenprijs ervaren. Hier is een diepgaande analyse van de recente gebeurtenissen rond het bedrijf en de potentiële kansen en uitdagingen die voor de deur staan.

De Daling in Augustus

In augustus zag Plug Power een aanzienlijke daling van 35,5% in zijn aandelenprijs. Ondanks het veiligstellen van verschillende leveringsovereenkomsten voor elektrolyzers en een recordkwartaalomzet van $260 miljoen (een stijging van 72% jaar op jaar), waren beleggers niet onder de indruk. De reden? Hoewel de omzet groeide, verdubbelde het brutoverlies van het bedrijf tot $78 miljoen. Bovendien verbruikte het bedrijf $625 miljoen aan cash voor operationele activiteiten in de eerste zes maanden van het jaar.

De SEC Waarschuwing

Onlangs heeft Plug Power een jarenlang onderzoek door de SEC afgerond. Echter, de regulator heeft nog steeds lopende zorgen. Deze zorgen, gecombineerd met decennia van onrendabiliteit, hebben geleid tot waarschuwingen voor beleggers.

De Toekomst van Plug Power

Ondanks de huidige uitdagingen heeft Plug Power nog steeds veel potentieel. Het bedrijf is van plan zijn groene waterstofproductiecapaciteit uit te breiden en verwacht dat de marges aanzienlijk zullen verbeteren in de komende jaren. Dit komt omdat het bedrijf van plan is intern groene waterstof te produceren in nieuwe fabrieken in plaats van alle brandstof van de markt te kopen.

Waarom Plug Power een Koopkans Kan Zijn

  • Groene Waterstof: Plug Power bouwt een end-to-end groen waterstofnetwerk om brandstof te produceren, op te slaan en te leveren in Noord-Amerika en Europa. Het bedrijf verwacht tegen 2030 dagelijks 2.000 ton groene waterstof te produceren.
  • Potentiële Groei: Ondanks de huidige financiële uitdagingen heeft het bedrijf solide groeiplannen. Met de verwachte groei van de waterstofmarkt kan Plug Power profiteren als het zijn operationele efficiëntie kan verbeteren.
  • Verbetering van de Marges: Het bedrijf verwacht dat de marges in de komende kwartalen aanzienlijk zullen verbeteren, wat een positief teken is voor beleggers.

Conclusie

Hoewel er zeker uitdagingen zijn voor Plug Power, zijn er ook aanzienlijke kansen. Beleggers die geloven in het potentieel van waterstof als een schone energiebron en bereid zijn om op de lange termijn te investeren, kunnen overwegen om het bedrijf toe te voegen aan hun portefeuille. Echter, zoals altijd, is het essentieel om grondig onderzoek te doen en te investeren op basis van een weloverwogen beslissing.

Meer beursupdates Aandelen

To Top