Home » Laatste updates » Net als Nvidia, loopt AMD voorop in de AI-Revolutie

Net als Nvidia, loopt AMD voorop in de AI-Revolutie

by Redactie Beleggen.TV
0 comment

Advanced Micro Devices (AMD) staat op het punt om een belangrijke speler te worden in de snelgroeiende markt van kunstmatige intelligentie (AI), dankzij de introductie van zijn nieuwe MI300 datacenterchips. Deze chips zijn ontworpen om AI-workloads te verwerken en vormen een directe concurrentie voor Nvidia’s toonaangevende H100 chips.

Innovatieve Chip Technologie

De MI300 komt in twee configuraties: de MI300X, een pure grafische processor (GPU), vergelijkbaar met de H100, en de MI300A, die GPU- en centrale verwerkingseenheid (CPU) hardware combineert om ’s werelds eerste versnelde verwerkingseenheid (APU) voor datacenters te creëren. De MI300A zal het El Capitan supercomputer bij het Lawrence Livermore National Laboratory van kracht voorzien, wat naar verwachting de krachtigste supercomputer ter wereld zal zijn bij de lancering later dit jaar.

Groeiende Vraag vanuit Datacenters

Grote datacenteroperators, waaronder bedrijven zoals Meta Platforms, Microsoft, en Oracle, zijn haastig op zoek naar MI300 chips. Tot nu toe waren zij bijna volledig afhankelijk van Nvidia, maar door aanhoudende leveringsbeperkingen zoeken zij nu naar haalbare alternatieven, waarbij AMD klaarstaat om aan deze vraag te voldoen. AMD heeft zijn verkoopverwachtingen voor de GPU voor 2024 verhoogd van $2 miljard naar $3,5 miljard, een ontwikkeling die beleggers positief hebben ontvangen.

AI in Persoonlijke Computers

AI maakt ook zijn intrede in persoonlijke computers, waar gebruikers AI-workloads on-device kunnen verwerken voor een snellere ervaring. AMD’s Ryzen AI-serie van neurale verwerkingseenheden (NPU’s) ondersteunt al meer dan 50 notebookontwerpen, en het bedrijf werkt samen met Microsoft aan een nieuwe versie van Windows die AI-workloads efficiënter kan draaien. Met miljoenen pc’s die al zijn uitgerust met Ryzen AI-chips, heeft AMD een marktaandeel van 90% in dit segment.

Financiële Prestaties en Vooruitzichten

De Client-segmentomzet van AMD bereikte $1,5 miljard in het vierde kwartaal, een indrukwekkende stijging van 62% jaar-op-jaar, voornamelijk gedreven door Ryzen AI. Met de aanstaande lancering van een volgende generatie chip die meer dan driemaal sneller kan zijn, staat AMD aan de vooravond van een mogelijke meerjarige groeicyclus, aangedreven door zijn innovatieve hardware-aanbod.

Conclusie en Strategie

Gezien de leidende positie van AMD in de evolutie van AI en de sterke financiële groeivooruitzichten, handhaven we onze positieve kijk op het aandeel AMD binnen onze portefeuille. De ontwikkelingen rond de MI300-chips en Ryzen AI NPU’s tonen aan dat AMD goed gepositioneerd is om te profiteren van de groeiende vraag naar AI-capaciteiten in zowel datacenters als persoonlijke computers. We adviseren beleggers om het potentieel van AMD te erkennen als een kerninvestering voor de lange termijn, gezien de verwachte multiyear groeicyclus en de leidende rol in de AI-revolutie.

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV