Home » Laatste updates » Waarom Shopify de de ruime 100% stijging waard is

Waarom Shopify de de ruime 100% stijging waard is

by Redactie Beleggen.TV
0 comment

Beleggers hebben in 2017 de waarde van het aandeel Shopify ruim zien verdubbelden. Als we het vorige jaar meenemen is het aandeel zelfs meer dan verdrievoudigd. Een fantastisch rendement voor de belegger in Shopify, maar wat doet Shopify precies en hoe verdient het haar brood?

Als we terug in de tijd gaan naar 2004 wilde de oprichter en CEO van Shopify, Tobi Lutke, een bedrijf beginnen waar hij snowboarduitrusting verkocht. Er was in zijn ogen echter een drempel op de weg. Hij vond het lastig om zijn website te integreren met de toentertijd bestaande e-commerce hulpmiddelen. Lutke is van origine programmeur en schreef zijn eigen boeking, betaling en voorraadmanagement software. Het begin van Shopify.

Missie van het aandeel Shopify

In 2009 kwam Shopify met haar app store voor ondernemers. Toentertijd had Shopify nog maar 5.000 ondernemers als klant, maar besefte het al goed dat iedere ondernemer andere wensen heeft. Ze beredeneerde dat het contraproductief zou zijn om al deze wensen in het hoofd product te verwerken. We leven tenslotte in de tijd van modulaire oplossingen en zodoende werd de appstore geboren.

De missie van Shopify om de handel voor iedereen te vergemakkelijken heeft geen windeieren gelegd. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 500.000 ondernemers als klant in meer dan 175 verschillende landen. Bijblijven met de verschillende wensen van het grote aantal klanten is niet gemakkelijk. Shopify gebruikt daarom de enorme hoeveelheid data die het vergaart om te peilen welke functies nodig zijn om de klanten succesvol te maken.

Het komt erop neer dat Shopify het meer dan alleen maar vergemakkelijkt om als ondernemer online voet aan de grond te krijgen. Het onderhouden van een kleine onderneming is moeilijk. De helft van alle kleine ondernemingen faalt binnen vijf jaar en twee derde faalt binnen 10 jaar. De missie van Shopify is om het leven van de kleine tot middelgrote ondernemingen te vergemakkelijken.

Hoe verdient het aandeel Shopify zijn geld?

Het is natuurlijk leuk dat Shopify haar klanten helpt succesvol te worden, maar uiteindelijk moet Shopify hier ook iets aan overhouden. Shopify deelt haar inkomsten op in twee onderdelen: Subscription Solutions en Merchant Solutions.

Onder de Subscription Solutions valt de abonnementsdienst. Het komt erop neer dat Shopify een maandelijks bedrag vraagt om gebruik te maken van haar diensten. De maandelijkse kosten beginnen bij 29 dollar per maand en lopen op tot 299 dollar per maand. Voor de echte grote gebruikers -Amazon gebruikt Shopify ook- zijn er ook oplossing op maat, de prijs is dan ook op aanvraag.

Het andere deel van de inkomsten komt voort uit de zogenaamde Merchant Solutions. Hieronder scharen ze de opbrengsten voor het verwerken van de transacties. Denk hier ook aan transactiekosten, verzendkosten etc. Elke keer dat er iets gekocht wordt van een site die met hulp van Shopify is gemaakt, ontvangt Shopify hier ook een percentage van de opbrengsten.

Eerder brachten de Subscription Solutions het meeste geld in het laatje, maar inmiddels brengen de Merchant Solutions het meeste op. Hier heeft Shopify de afgelopen tijd ook hard zijn beste op gedaan en dit gedeelte groeit momenteel ook het hardst.

De omzet groei nog steeds erg hard op alle vlakken. Niet gek aangezien e-commerce steeds meer aan marktaandeel wint. Dat gezegd hebbende maakt Shopify nog steeds geen winst, het is dus lastig om de waarde accuraat in te schatten.

Shopify een goede belegging?

Ongeveer de helft van de omzet komt momenteel uit de abonnementsdienst en de andere helft uit de transactieverwerking. In de toekomst zal er veel meer omzet uit de transactieverwerking komen. Shopify heeft recent ook haar eigen creditcard lezer geïntroduceerd, waarmee de koers nog duidelijker wordt uitgezet.

Daarnaast is Shopify Plus (Shopify voor de grote klanten als Amazon en Tesla) ook een goede zet. Buiten de extra inkomsten die er uit deze enorme bedrijven te halen valt, levert dit ook een enorme bron kennis op. Elke van deze gebruikers zal zijn eigen trucjes hebben die het graag bij Shopify ziet. In de toekomst kan Shopify dit vervolgens gebruiken in de standaard versie.

Shopify is een interessant bedrijf meer een mooie toekomst. Hoewel het bedrijf nog steeds niet winstgevend is, is de concurrentie (Square) dit ook nog niet. Het bedrijf groeit in zijn totaliteit nog steeds erg hard en dat lijkt in de toekomst niet te veranderen. Shopify is een groeiaandeel ten top.

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV