Home » Laatste updates » PayPal: De leider in online betalingen en een top groeiaandeel

PayPal: De leider in online betalingen en een top groeiaandeel

by Redactie Beleggen.TV
0 comment

PayPal is een bedrijf dat momenteel in de schijnwerpers staat op Wall Street. PayPal kent een consensus rating van “kopen” onder Wall Street-analisten en wordt gezien als groeiaandel die de bredere markt kan overtreffen. Bovendien is het aandeel in de afgelopen 18 maanden sterk gedaald en wordt momenteel verhandeld in de buurt van de 52-weken laagste prijs.

PayPal: marktleider in online betalingsverwerking

PayPal is al geruime tijd de marktleider in online betalingsverwerking en heeft een sterke positie in de markt voor digitale portefeuilles. Het bedrijf heeft in 2022 een marktaandeel van ongeveer 42% weten te behouden, volgens Statista. PayPal heeft afgelopen jaar ook marktaandeel weten te winnen: de omzet is met 8% gegroeid naar $27,5 miljard, wat hoger is dan de 7% groei van de wereldwijde detailhandelsverkoop.

Hoewel er in de komende kwartalen economische tegenwinden kunnen zijn, zoals hoge inflatie en ongunstige wisselkoersen, is het lange termijn investeringsthema van PayPal stevig. Het bedrijf beheert een van de grootste betalingsnetwerken, met 435 miljoen actieve accounts. PayPal is het meest geaccepteerde digitale portefeuille in Noord-Amerika en Europa en is de marktleider in online betalingsverwerking. Dit zijn allemaal factoren die bijdragen aan de populariteit van digitale betalingen.

Volgens Juniper Research zal het aantal digitale portefeuille gebruikers jaarlijks met 11% groeien tot 2026 en zal het volume van digitale betalingen bijna 12% per jaar groeien tot 2027. Dit betekent dat PayPal nog vele jaren kan rekenen op een dubbelcijferige omzetgroei. Hoewel de huidige koers van PayPal aantrekkelijk is met slechts 3,1 keer de verkoop, vergeleken met het gemiddelde van 8,9 keer de verkoop over de afgelopen drie jaar, moet men niet vergeten dat het kopen van aandelen altijd met een risico komt. Er is geen garantie dat het aandeel het komende jaar beter zal presteren dan de markt, ondanks de optimistische verwachtingen van Wall Street-analisten.

Conclusie

In conclusie, PayPal is een bedrijf dat een van de grootste betalingsnetwerken ter wereld exploiteert en een van de meest geaccepteerde digitale portefeuilles in Noord-Amerika en Europa heeft. Het is een leider in online betalingsverwerking met ongeveer 42% marktaandeel. Het bedrijf heeft zich gepositioneerd om te profiteren van de groeiende acceptatie van digitale betalingen, en investeert in het verminderen van kosten en het richten op belangrijke gebieden van de bedrijfsvoering, zoals de PayPal en Venmo digitale portefeuilles. Dit heeft geresulteerd in groeiende marktaandeel, sterke financiële resultaten, en het vertrouwen van Wall Street analisten die geloven dat de aandelen zullen outperformen in de komende 12 tot 18 maanden. Met de aandelenhandel dicht bij het 52-weken laagtepunt en een aantrekkelijke koers-salesratio, lijkt het erop dat het een goed moment is om in te stappen en te profiteren van de groei van PayPal.

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV