Home » Laatste updates » Beleggen in aandelen Intuitive Surgical

Beleggen in aandelen Intuitive Surgical

by Redactie Beleggen.TV
0 comment

De opkomst van robots in ons dagelijks leven is al niet meer weg te denken. Wat ooit begon als een hulpmiddel in de industrie, is uitgegroeid tot een onmisbare hulpmiddel in vrijwel alle sectoren. Zo ook de medische branche. Van exoskeletten, hulp bij diagnose, implanteerbare robots, operatierobots en thuiszorg. Robotica wordt alleen nog maar belangrijker. Het aandeel Intuitive Surgical is het daarom waard om onder de loep te nemen.

Intuitive Surgical Inc. (te vinden op de NASDAQ onder ticker ISRG) is een Amerikaans bedrijf dat robotsystemen ontwikkelt, bouwt en verkoopt aan ziekenhuizen. Niet alleen in de Verenigde Staten, maar wereldwijd. Hun paradepaardje is de Da Vinci. Genoemd naar de beroemde renaissance schilder en uitvinder die anatomie en mechanica tot zijn interessegebieden rekende.  Met behulp van de Da Vinci robot kan een chirurg veel nauwkeuriger werken. Het systeem geeft daarbij de mogelijkheid om 3D beelden weer te geven waarbij ook ingezoomd kan worden om een medische handeling nòg preciezer te kunnen laten zijn. Een ingebouwd infrarood filter geeft de arts bovendien de mogelijkheid om met contrastvloeistof te werken. Zo kan het doelgebied optimaal worden benaderd tussen het omringende gezonde weefsel. 

Operatie robot

Kijkoperaties worden hierdoor veel effectiever, patiënten herstellen sneller – want kleinere incisies nodig – en veiliger – want minder kans op schade aan gezond weefsel. Al moet hierbij worden opgemerkt dat de robot nog altijd wordt bestuurd door een mens. De situatie waarin de gebundelde kennis en ervaring van topchirurgen in een kunstmatig brein is geplaatst dat vervolgens een aantal robotarmen aanstuurt, is nog ver weg.

Koersverloop Intuitive Surgical

In de periode 2013 – 2016 bewoog de koers van Intuitive Surgical in de range 120 – 180 (dollar). Sinds maart 2016 kwam daar voorgoed verandering in, zoals de grafiek laat zien. De koers ging elk kwartaal tientallen dollars hoger en slechtte in 2017 de 300 en in 2018 zowel de 400 als de 500 dollar. Te laat voor een belegger om nu nog op deze rijdende trein te springen?

Het bedrijf wist succes op succes te boeken met de Da Vinci robot en lijkt met elke nieuwe versie zijn leidende positie in de medische robotica te verstevigen. De vraag is natuurlijk gerechtvaardigd of het aandeel nog nog meer stijgingspotentieel bezit. Enerzijds kan de koers nog meer rendement halen uit het marktleiderschap, anderzijds kan er ook afvlakking van de groei optreden. Het is voor geïnteresseerde beleggers dus raadzaam de vinger goed aan de pols te houden en ‘buy on the dips’ indien men fiducie heeft in het rendement op het aandeel. Eén ding is welhaast zeker: aan aandelen Intuitive Surgical kan men zich haast geen buil vallen.

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV