Connect with us

Update over het Aandeel Nvidia binnen onze Beleggingsportefeuille

Aandelen

Update over het Aandeel Nvidia binnen onze Beleggingsportefeuille

Nvidia heeft recentelijk indrukwekkende prestaties laten zien, zoals blijkt uit hun laatste kwartaalcijfers. Voor het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2024 rapporteerde Nvidia een omzetstijging van maar liefst 265% jaar op jaar tot $22.1 miljard, ruim boven de verwachtingen van analisten. De aangepaste winst per aandeel steeg met 486% naar $5.16, eveneens ruim boven de consensus. Over het hele jaar zag Nvidia een omzetstijging van 126% naar $60.9 miljard, met een aanzienlijke versnelling van de groei vergeleken met het voorgaande jaar. Deze cijfers onderstrepen de sterke positie van Nvidia in de snelgroeiende markt voor AI en datacenterchips.

Nvidia’s Rol in de AI-Markt

De groei van Nvidia is onlosmakelijk verbonden met de expansie van de kunstmatige intelligentie (AI) markt. Nvidia’s geavanceerde datacenter GPU’s zijn cruciaal voor het efficiënt verwerken van complexe AI-taken, wat heeft geleid tot een sterke vraag vanuit bedrijven die generatieve AI-platforms, zoals OpenAI’s ChatGPT, willen ondersteunen. Dit heeft Nvidia’s afhankelijkheid van de gaming GPU-markt, die te maken had met post-pandemische vertragingen en volatiliteit in de crypto-miningsector, aanzienlijk verminderd.

Toekomstperspectieven en Marktwaardering

Analisten verwachten dat Nvidia’s omzet tussen fiscaal 2024 en fiscaal 2027 jaarlijks met 35% zal groeien, terwijl de winst per aandeel naar verwachting met 37% zal toenemen. Met een huidige marktkapitalisatie van $1,947 miljard en een waardering van 35 keer de vooruitlopende winst, lijkt Nvidia redelijk geprijsd gezien de groeiverwachtingen. Als deze groeicijfers worden gerealiseerd, kan Nvidia’s aandelenprijs tegen eind 2025 oplopen tot ongeveer $1,085 per aandeel, wat neerkomt op een marktkapitalisatie van circa $2,7 biljoen.

Conclusie en Strategie

Hoewel de voorspellingen suggereren dat Nvidia tegen 2025 waarschijnlijk niet waardevoller zal zijn dan Microsoft, blijft het bedrijf een leidende rol spelen in de AI-goudkoorts door de ‘pikhouwelen en schoppen’ te leveren die nodig zijn voor deze technologische revolutie. Onze strategie blijft gericht op het vasthouden van Nvidia binnen onze portefeuille, gezien de sterke groeipotentie en de cruciale rol in de AI-markt. We blijven onze belegging in Nvidia monitoren en zijn bereid onze positie te herzien op basis van marktontwikkelingen en bedrijfsprestaties. Nvidia vertegenwoordigt een belangrijke component in onze diversificatiestrategie, gericht op langetermijnrendementen en innovatie in technologie.

Meer beursupdates Aandelen

To Top