Home » Laatste updates » Van Lanschot Kempen: Een Veelbelovend Halfjaar en een Sterke Kandidaat voor Overname

Van Lanschot Kempen: Een Veelbelovend Halfjaar en een Sterke Kandidaat voor Overname

by Redactie Beleggen.TV
0 comment

In een financiële wereld waarin stabiliteit en groei hand in hand moeten gaan, heeft Van Lanschot Kempen opnieuw bewezen een voortrekker te zijn in de Nederlandse bankensector. De vandaag gepubliceerde halfjaarcijfers van 2023 onthullen niet alleen indrukwekkende cijfers, maar ook een verhaal van vertrouwen, duurzaamheid en toekomstvisie. Duik met ons mee in deze cijfers en ontdek waarom Van Lanschot Kempen een bank is die zowel beleggers als klanten enthousiast maakt.

Nettowinst en Netto-instroom

Van Lanschot Kempen heeft een indrukwekkende nettowinst van € 51,8 miljoen behaald in de eerste helft van 2023, een stijging ten opzichte van € 48,2 miljoen in H1 2022. Bovendien heeft de bank een netto-instroom in AuM van € 3,2 miljard gerealiseerd, wat het vertrouwen van zowel bestaande als nieuwe klanten in de bank onderstreept.

Sterke Kapitaalpositie

Met een kapitaalratio van 21,6%, een stijging ten opzichte van 20,6% in 2022, blijft Van Lanschot Kempen zijn doelstelling van 17,5% ruimschoots overtreffen. Dit heeft de bank in staat gesteld een kapitaalteruggave van € 2,00 per aandeel voor te stellen.

Woorden van de Voorzitter

Maarten Edixhoven, voorzitter van de Raad van Bestuur, uitte zijn tevredenheid over de resultaten en benadrukte het vertrouwen van klanten in Van Lanschot Kempen. Ondanks de volatiele economische en geopolitieke omstandigheden, blijft de bank zich richten op groei en verbetering van de dienstverlening.

Duurzaamheid als Kernwaarde

Van Lanschot Kempen heeft sinds 2019 aanzienlijke stappen gezet op het gebied van duurzaamheid, met een vermindering van de CO2-uitstoot van de eigen organisatie met 41%. De bank streeft ernaar de impact op het klimaat van beleggingen en hypotheken jaarlijks te verminderen. Dit is belangrijk, aangezien consumenten tegenwoordig verder kijken dan alleen resultaat – duurzaam beleid is essentieel.

Toekomstperspectief

Met de integratie van Mercier Vanderlinden in België en de voorbereidingen voor de integratie van het online beleggingsplatform van Robeco in Nederland, zet Van Lanschot Kempen verdere stappen naar een solide toekomst.

Overname Van Lanschot?

In de dynamische wereld van financiën en bankieren is het niet ongebruikelijk dat sterke prestaties en solide groeicijfers de aandacht trekken van grotere spelers in de markt. Van Lanschot Kempen, met zijn indrukwekkende halfjaarcijfers en groeiende klantenvertrouwen, heeft zichzelf in de kijker gespeeld als een aantrekkelijke overnamekandidaat. De bank combineert traditionele waarden met moderne dienstverlening, en dit unieke profiel maakt het een begeerlijke partner of aanwinst voor grotere financiële instellingen die hun portfolio willen diversifiëren of hun aanwezigheid in de Benelux willen versterken. Terwijl de toekomst onvoorspelbaar blijft, is één ding zeker: de positie van Van Lanschot Kempen als overnamekandidaat onderstreept zijn succes en potentieel in de financiële wereld.

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV