Home » Laatste updates » Vergeet Nvidia: Wall Street Is Zeer Optimistisch Over Een Andere Onoverwinnelijke AI-aandeel

Vergeet Nvidia: Wall Street Is Zeer Optimistisch Over Een Andere Onoverwinnelijke AI-aandeel

by de Redactie
0 comment

Wanneer het onderwerp kunstmatige intelligentie (AI) ter sprake komt, is Nvidia vaak de naam die de meeste aandacht krijgt. Dat is ook niet verwonderlijk, gezien de indrukwekkende stijging van 715% in hun aandelenkoers sinds het begin van 2023. Deze enorme waardevermeerdering is vooral te danken aan de vraag naar hun datacenterchips, die speciaal zijn ontworpen voor AI-werkbelasting. Maar de AI-industrie groeit snel en biedt kansen die verder reiken dan Nvidia en de chipmarkt.

Een van die kansen is CrowdStrike (NASDAQ: CRWD). Deze leider in AI-gedreven cybersecurity heeft zijn producten onmisbaar gemaakt voor bedrijven van elke omvang. Hier is waarom CrowdStrike een uitstekende toevoeging kan zijn aan elke beleggingsportefeuille, zelfs als je al Nvidia-aandelen bezit.

CrowdStrike’s Strategie Resoneert bij Klanten

De enterprise cybersecurity-industrie stond lange tijd bekend om zijn fragmentatie. Verschillende leveranciers specialiseerden zich in verschillende gebieden, waardoor bedrijven vaak producten van meerdere aanbieders moesten combineren. Deze trend verschuift nu naar een geïntegreerde aanpak, en leveranciers die een alles-in-één platform kunnen bieden, winnen terrein. CrowdStrike heeft deze strategie vanaf het begin omarmd met hun Falcon-platform.

Falcon biedt 28 modules, variërend van cloudbeveiliging en identiteitsbeveiliging tot endpoint-bescherming en risicobeheer. Tijdens het eerste kwartaal van fiscaal 2025 meldde CrowdStrike dat 65% van hun klanten vijf of meer modules gebruikte, en het aantal klanten dat acht modules adopteerde, steeg met maar liefst 95% vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dit toont aan dat organisaties steeds meer hun cybersecuritybehoeften consolideren op één platform.

Een studie door International Data Corporation (gesponsord door CrowdStrike) onthulde dat bedrijven $6 besparen voor elke $1 die ze in CrowdStrike’s platform investeren. Bovendien beweert CrowdStrike dat hun oplossing beveiligingsteams twee keer zo effectief maakt, met incidentonderzoeken die 66% sneller worden afgerond dan bij een gefragmenteerde aanpak.

AI: Het Geheime Wapen van CrowdStrike

AI speelt een cruciale rol in de snelheid en effectiviteit van CrowdStrike. Automatisering is essentieel om moderne dreigingen het hoofd te bieden, die steeds frequenter en complexer worden. CrowdStrike’s AI-modellen worden dagelijks getraind op meer dan 2 biljoen beveiligingsevents, waardoor ze steeds sneller en nauwkeuriger worden.

Sterke Financiële Resultaten in Q1

CrowdStrike genereerde $921 miljoen aan inkomsten tijdens het eerste kwartaal van fiscaal 2025, een stijging van 33% jaar-op-jaar en ruim boven de prognose van het management. De bottom-line resultaten waren nog indrukwekkender met een GAAP-winst van $42,8 miljoen. Dankzij zorgvuldig kostenbeheer, waarbij de operationele uitgaven slechts met 27% stegen, bleef er meer geld over voor de winst.

Op non-GAAP-basis, exclusief eenmalige en niet-contante uitgaven zoals aandelencompensatie, rapporteerde CrowdStrike een nettowinst van $231,7 miljoen, een stijging van 70% vergeleken met een jaar eerder. Dit resulteerde in een non-GAAP winst per aandeel van $0,93, eveneens boven de verwachting van $0,90.

Wall Street’s Optimisme voor CrowdStrike

De Wall Street Journal volgt 49 analisten die CrowdStrike dekken, en 78% van hen geeft het aandeel de hoogste koopwaardering. Nog eens zeven analisten zijn positief (overweight) en slechts vier raden aan om vast te houden. Geen enkele analist beveelt aan om te verkopen.

Het gemiddelde koersdoel van analisten voor CrowdStrike is $397,68, wat een stijging van 17% impliceert vanaf de huidige koers. CrowdStrike’s ambitieuze doel om de jaarlijkse terugkerende omzet van $3,6 miljard naar $10 miljard te verdrievoudigen in de komende vijf tot zeven jaar, zal hier een belangrijke rol in spelen.

CrowdStrike is een topklasse cybersecurity-aanbieder en kan ook een topklasse AI-aandeel zijn voor elke beleggingsportefeuille. Investeerders zouden deze kans zeker moeten overwegen, naast hun bestaande posities in AI-leiders zoals Nvidia.

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV