Connect with us

Waarom Bill Ackman miljarden investeert in dit (zeer bekende) techbedrijf

Aandelen

Waarom Bill Ackman miljarden investeert in dit (zeer bekende) techbedrijf

Bill Ackman, een van de rijkste en meest bekende hedgefondsbeheerders ter wereld, heeft sinds de oprichting van zijn firma, Pershing Square Capital Management in 2004, talloze grote successen behaald. Terwijl sommige hedgefondsen een breed scala aan aandelen bezitten, kiest Ackman ervoor om zich te concentreren op een select aantal zorgvuldig gekozen posities. Veel van deze posities hebben in de afgelopen jaren indrukwekkende rendementen opgeleverd. Maar welk aandeel is volgens experts de beste keuze voor particuliere beleggers? Hier is het aandeel van Ackman dat het meest waarschijnlijk €200.000 in een miljoen verandert in de komende 10 jaar.

Ackman’s Tweede Grootste Investering

In het eerste kwartaal van 2023 begon Ackman met het innemen van een positie in Alphabet. Aan het einde van dit kwartaal bedroeg de inzet van Pershing Square in dit techbedrijf net iets minder dan $1,1 miljard, waardoor Alphabet de kleinste positie in het portfolio van het hedgefonds was. Echter, tegen het einde van het tweede kwartaal had het aandeel zich enigszins opgewerkt in de ranglijst. Ackman onthulde in een interview dat Alphabet nu zijn op één na grootste investering is.

Maar waarom is Ackman zo gecharmeerd van Alphabet? Hij gelooft dat het bedrijf “een dominante speler” zal zijn op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) voor een zeer lange tijd.

Hoe Alphabet 5x Kan Groeien

Ackman heeft niet expliciet gezegd dat Alphabet €200.000 in een miljoen kan veranderen in 10 jaar. Maar van alle aandelen in de portefeuille van Pershing Square, lijkt het de beste kans te hebben om vijf keer te groeien.

Alphabet’s grootste inkomstenbron is advertenties. Tussen 2020 en 2022 groeiden de advertentie-inkomsten van Google Search, YouTube en andere bronnen met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van bijna 23,6%. Als deze business in de komende 10 jaar een CAGR van 20% behaalt, zou de advertentie-omzet van Alphabet met meer dan 6x kunnen stijgen.

Maar advertenties zijn tegenwoordig niet de grootste groeimotor voor Alphabet – dat is Google Cloud. Het is goed voor te stellen dat de omzet van Google Cloud in de komende 10 jaar met 10x zou kunnen stijgen, aangedreven door de snelle adoptie van AI.

Daarnaast is er Waymo, de zelfrijdende autotechnologie-eenheid van Alphabet. Hoewel het momenteel niet veel bijdraagt aan de financiën van het bedrijf, kan dit in de komende jaren drastisch veranderen met de potentiële explosie van de robotaximarkt.

De Belangrijkste Obstakels

Er zijn echter enkele potentiële obstakels die Alphabet ervan kunnen weerhouden om in de komende 10 jaar vijf keer te groeien. Een daarvan is een langdurige economische neergang. In zo’n scenario zou de groei van de advertentie-inkomsten van Alphabet waarschijnlijk afnemen. Bovendien voorspellen sommigen, waaronder Bill Gates, dat de komst van AI-gestuurde persoonlijke digitale assistenten de zoekbusiness van Alphabet zou kunnen verstoren.

Conclusie

De kansen dat een willekeurig aandeel €200.000 in een miljoen verandert in slechts 10 jaar zijn klein. Echter, zelfs als Alphabet dit doel niet bereikt, kan het nog steeds een enorme winnaar zijn voor beleggers. En Bill Ackman lijkt er vol op in te zetten…

Meer beursupdates Aandelen

To Top