Home » Laatste updates » Wat als u voor slechts €400 aandelen AMD had gekocht in 2000?

Wat als u voor slechts €400 aandelen AMD had gekocht in 2000?

by Redactie Beleggen.TV
0 comment

Advanced Micro Devices, of AMD, heeft een indrukwekkende transformatie ondergaan sinds de eeuwwisseling. Wat als u zo’n 23 jaar geleden €400 had geïnvesteerd in dit dynamische technologiebedrijf? Laten we die hypothetische situatie eens onder de loep nemen.

AMD in 2000

In het jaar 2000 was AMD een gerespecteerde maar niet toonaangevende speler in de halfgeleiderindustrie. Het bedrijf had moeite om de concurrentie met Intel aan te gaan, wat leidde tot onregelmatige winsten en onzekerheid bij beleggers. In die tijd kostte een aandeel AMD ongeveer €15, wat betekent dat een investering van €400 ongeveer 27 aandelen zou hebben opgeleverd.

De Transformatie van AMD

De afgelopen twee decennia heeft AMD een sterke transformatie doorgemaakt. Onder leiding van CEO Dr. Lisa Su, die het bedrijf in 2014 overnam, heeft AMD consequent nieuwe producten op de markt gebracht die concurrerend zijn met, en soms zelfs superieur zijn aan, de producten van Intel. Hierdoor steeg de aandelenkoers van AMD sterk. In 2023 kost een aandeel AMD ongeveer €85.

De Hypothetische Waarde Nu

Als u uw 27 aandelen van AMD had behouden sinds 2000, zouden ze vandaag de dag een totale waarde hebben van ongeveer €2.295. Dat is een rendement van bijna 475% op uw initiële investering van €400. Het is belangrijk op te merken dat dit niet meeneemt eventuele dividenden of herinvesteringen van dividenden.

Conclusie

De reis van AMD laat zien hoe een langetermijninvestering in een bedrijf met het juiste management en de juiste strategie tot indrukwekkende rendementen kan leiden. Hoewel het verleden geen garantie biedt voor de toekomst, blijft AMD een interessante speler in de halfgeleiderindustrie, met sterke groeimogelijkheden voor de toekomst. Beleggers zouden dit bedrijf op hun radar moeten houden.

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV