Home » Laatste updates » Wat u nog niet wist over de zelfrijdende auto

Wat u nog niet wist over de zelfrijdende auto

by Redactie Beleggen.TV
0 comment

1. Er zijn 5 gradaties van autonoom rijden. Bij elk level neemt de automatische piloot taken over van de menselijke bestuurder. De mate waarin de mens nog kan ingrijpen, wordt steeds kleiner. In level 5 is alle controle overgedragen aan de kunstmatige intelligentie.

2. De zelfrijdende auto’s van Google maken tot nu toe de minste fouten. Dat blijkt uit een rapport van het California Department of Motor Vehicles. De overheidsdienst, vergelijkbaar met de Nederlandse RDW, vroeg alle bedrijven die zelfrijdende auto’s ontwikkelen naar hun resultaten in 2017.

3. Uber gebruikt Volvo’s van het type XC90 voor testritten met de autopilot software. Volvo heeft vergevorderde plannen voor een beursgang: nog voor het eind van 2018 moet dit zijn beslag krijgen.

4. Ascent Robotics is een Japanse start-up. Het ontwikkelt software voor zelfrijdende auto’s. Ze gebruiken theoretische neurowetenschap om een volledige autonome AI te scheppen. Eén van de topmensen daar is Ken Kutaragi, ooit de man achter de PlayStation game console van Sony…

5. Volgens Johann Jungwirth – Chef Digitaal bij Volkswagen – hebben we straks allemaal veel meer vrije tijd te besteden dankzij de zelfrijdende auto. Een autobezitter brengt tijdens zijn leven nu nog gemiddeld 37.668 uur door achter het stuur. Dat is 4,3 jaar! Wat gaat u straks doen met die extra 4 jaar leisure time?

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV