Connect with us

De dreiging van een Amerikaanse overheid shutdown: Wat betekent dit voor beleggers?

Economie

De dreiging van een Amerikaanse overheid shutdown: Wat betekent dit voor beleggers?

De Amerikaanse overheid heeft recentelijk te maken gehad met de dreiging van een shutdown. Terwijl de overheid op het laatste moment een tijdelijke oplossing heeft gevonden, blijft de onzekerheid bestaan. Wat betekent dit voor de financiële markten en beleggers?

Tijdelijke oplossing, blijvende zorgen

Op de valreep is een shutdown van de Amerikaanse overheid voorlopig afgewend. Een wet is goedgekeurd die de overheid voor 45 dagen openhoudt. Echter, de oplossing is van tijdelijke aard en de overheid zal binnen deze periode een nieuwe begroting moeten vaststellen.

De impact op de financiële markten

De mogelijke shutdown heeft gevolgen voor de obligatiemarkt. De stijgende rente wijst op financieel wanbeheer in Washington. Kredietbeoordelaars zoals Moody’s, Standard & Poor en Fitch hebben hun zorgen geuit over de kredietwaardigheid van de Amerikaanse overheid.

Economische gevolgen

Goldman Sachs heeft berekend dat een shutdown kan leiden tot een krimp van 0,2% per week van het BBP in het vierde kwartaal. Echter, historische gegevens tonen aan dat een shutdown op de lange termijn beperkte schade toebrengt aan de aandelenmarkt.

Conclusie

Terwijl de dreiging van een Amerikaanse overheid shutdown tijdelijk is afgewend, blijven de gevolgen voor de financiële markten en de wereldwijde economie onzeker. Beleggers moeten alert blijven en zich voorbereiden op mogelijke volatiliteit in de markten.

Continue Reading
Bekijk deze gerelateerde artikelen:

Meer beursupdates Economie

To Top