Home » Laatste updates » Elon Musk en elektrisch rijden

Elon Musk en elektrisch rijden

by Redactie Beleggen.TV
0 comment

Elon Musk is een naam die aardig veel bekendheid heeft verworven over de jaren. Hij is de oprichter van meerdere bedrijven geweest over de afgelopen jaren. Het bekendste bedrijf is natuurlijk het bedrijf Tesla, maar hij is ook co-founder van PayPal en SpaceX. Hij heeft met deze bedrijven tot nu een fortuin van zo’n 20 miljard weten te vergaren.

Musk en het begin van zijn fortuin

Elon Musk werd in 1971 geboren in Pretoria, Zuid-Afrika als de zoon van een Canadese moeder en een Zuid-Afrikaanse vader.

Op twaalfjarige leeftijd begon Musk een interesse te ontwikkelen in programmeren en heeft toen een computergame ontwikkeld, welke hij ook weer heeft verkocht. Het ondernemersbloed was dus al aanwezig in Musk. Op achttienjarige leeftijd verhuisde hij naar Canada, waarvandaan hij na twee jaar weer verhuisde naar de V.S. Hier heeft hij zijn studies natuurkunde en economie afgerond. In 1995 begon hij zijn master bij Stanford University, maar hier stopte hij al na twee dagen mee. Toen begon het pas écht voor Musk.

Hij is gestopt met zijn studie om zo zijn ondernemersambities na te streven. Een aantal jaren later, en 20 miljard rijker, blijkt dat dus niet een verkeerde keuze te zijn geweest voor Musk. In hetzelfde jaar als dat hij zijn master nog had opgezegd, richtte Musk samen met zijn broer een softwarebedrijf op, genaam Zip2. Dit bedrijf werd gefinancierd door een groep investeerders, maar vier jaar later, in 1999 werd het al overgenomen. Musk ontving destijds 22 miljoen dollar voor de verkoop van het bedrijf.

Elon Musk goes skyhigh

In 2001 wilde Musk zijn interesse in de ruimtevaart in de praktijk brengen en dat heeft hij ook zeker gedaan. Hij reisde naar Rusland toe om daar een raket aan te schaffen, welke hij vervolgens zou kunnen gebruiken om zijn interesses en ambities achterna te gaan. De prijs per raket was echter niet compleet naar zijn wens, namelijk 8 miljoen dollar. Daarom kwam hij met het idee om zelf raketten te gaan maken en deze dan voor commerciële doelen in te zetten. De materialen voor het bouwen van een raket kosten namelijk maar 3% van de verkoopprijs van de raket. Vanuit deze gedachtegang is het bedrijf SpaceX ontstaan en tot op de dag van vandaag heeft Musk 54% van de aandelen van dit bedrijf in handen.In 1999 richtte Musk het bedrijf X.com op, wat zich bezighoudt met online betalingen. Dit bedrijf fuseerde een jaar later met Confinity. Deze fusie nam in 2001 de naam PayPal aan en ging een jaar later, in 2002, na de beurs. Datzelfde jaar werd het ook nog overgenomen door eBay en hiervoor kreeg Musk als aandeelhouder in PayPal 165 miljoen dollar.

Elon Musk en Tesla

Hetgeen waar Musk het bekendst mee is geworden, is natuurlijk Tesla. Hoewel Musk officieel gezien niet mede-oprichter is van Tesla, wordt hij wel vaak zo beschouwd door het publiek, vanwege zijn belangrijke rol in het bedrijf. Musk heeft binnen het bedrijf een belangrijke rol gespeeld bij het overzien van de productie van de eerste reeks elektrische auto’s van het bedrijf.

Na het beginnen van de financiële crisis, werd Musk in 2008 de CEO van het bedrijf. Vanaf daar kennen we het verhaal eigenlijk wel. Musk heeft namelijk voor genoeg bekendheid voor zichzelf gezorgd over de afgelopen jaren.

In januari 2018 werd Musk 2.6 miljard dollar gegeven in de vorm van aandelen van Tesla om een einde te brengen aan de discussie rondom of Musk wel bij Tesla zou blijven of niet. Het gerucht ging namelijk dat Musk misschien zou vertrekken om meer tijd te besteden aan zijn activiteiten bij andere bedrijven.

Elon Musk in het nieuws samengevat

Naast de bekendste avonturen van Musk rondom SpaceX en Tesla, heeft hij over de afgelopen jaren ook op andere wijze genoeg publiciteit weten te vergaren. Zo is hij ook mede-oprichter van SolarCity, een bedrijf dat Tesla zelf heeft overgenomen.

Daarnaast heeft Musk meerdere malen ‘bijzondere ideeën’ gepresenteerd aan journalisten, welke hem zowel negatieve, als positieve publiciteit hebben bezorgd. Al met al, heeft Elon Musk het niet slecht gedaan in zijn carrière. Hij is nu namelijk één van de rijkste mensen ter wereld, met een fortuin van zo’n 20 miljard dollar. Daarnaast is hij ook als CEO van Tesla en SpaceX zeker iemand die de aandacht van de belegger verdient, al was het alleen maar omdat hij van tijd tot tijd de pers weer weet op te schudden met zijn bijzondere uitspraken.

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV