Home » Laatste updates » Met deze 3 ETFs inspelen op de Chinese aandelenmarkt

Met deze 3 ETFs inspelen op de Chinese aandelenmarkt

by Redactie Beleggen.TV
0 comment

China kent de grootste bevolking ter wereld en haar economie groeit al geruime tijd. In de laatste 20 jaar heeft dat voor veel bedrijven in China een sterke groei met zich meegebracht. Ook de Chinese aandelen hebben eens sterk rendement laten zien en investeerders over de hele wereld hebben gezocht naar manieren om te participeren in de Chinese aandelenmarkt. Het kan omslachtig zijn om losse aandelen te zoeken of om direct de Chinese markt op te gaan. ETFs bieden hier een goed alternatief. Dit zijn 3 van de grotere ETFs om in te spelen op de Chinese markt.

FXI: iShares China Large-Cap

FXI is de meest populaire en tevens de grootste ETF voor blootstelling aan de Chinese markt. De ETF heeft daarmee ook de beste liquiditeit van alle ETFs met blootstelling aan China. Er vallen echter kanttekeningen te plaatsen bij deze ETF.

De ETF bestaat uit een  relatief klein aantal large cap aandelen met een kleine diversificatie over verschillende sectoren. De ETF FXI bestaat voornamelijk uit financiële en energiegerelateerde aandelen, waarbij technologie en consumentenaandelen ondervertegenwoordigd zijn.

Voor beleggers die veel waarde hechten aan liquiditeit, voor de snelle transacties bijvoorbeeld, is deze ETF uitermate geschikt. De kleine diversificatie maakt de FXI minder geschikt voor de lange termijn, er zijn beter opties beschikbaar.

MCHI: iShares MSCI China

De ETF MCHI biedt net als de FXI een blootstelling aan de Chinese aandelenmarkt. Deze ETF is niet zo groot als de FXI, maar staat wel op de tweede plaats. De liquiditeit is bij deze ETF ook hoog, maar de MCHI biedt een voordeel ten opzichte van de FXI.

Hoewel de MCHI niet zo populair is als de FXI, biedt deze ETF een veel betere diversificatie op de Chinese markt. De samenstelling bestaat uit een groter aantal aandelen, wat het interessanter maakt voor de langere termijn. Hoewel de ETF een beter diversificatie heeft, is het belangrijk om op te merken dat ook de MCHI voor een groot deel uit financiële aandelen bestaat en  ook voornamelijk uit large cap aandelen.

GXC: SPDR S&P China

Deze GXC is een interessante keuze om in te spelen op de Chinese aandelenmarkt. Hoewel ook deze ETF voor het overgrote gedeelte uit large cap aandelen bestaat, is het misschien wel de betere keuzen van dit rijtje Chinese ETFs.

De GXC is qua vermogen een stuk kleine dan de twee hiervoor benoemde ETFs. Dat gezegd hebbende biedt deze ETF meerde voordelen. GXC heeft bijvoorbeeld vijf keer zoveel aandelen in het “mandje” als de grootste Chinese ETF, de FXI. Hoewel ook deze ETF neigt richting financiële en olie gerelateerde aandelen, is het portfolio van GXC door de grotere spreiding aantrekkelijker die van FXI.

Tot slot is de GXC significant goedkoper. Voor de beleggers die opzoek zijn naar lange termijn blootstelling aan Chinese large cap aandelen, is de GXC een van de beter keuzes.

Conclusie ETF China beleggen

Veel van de bovengenoemde ETFs in China bestaan voor een groot deel uit financiële aandelen of aandelen uit de energiesector. Niet ongewoon in opkomende markten. Hoewel dit deze ETFs niet minder interessant maakt, kan het geen kwaad om nog breder te diversificeren.

Voor degene die ook geïnteresseerd zijn in aandelen buiten de large cap aandelen om, is het interessant om te kijken naar de ETFs HAO en ECNS. Het is aan te raden om, wanneer er in China geïnvesteerd wordt, te spreiden over verschillende sectoren en marktkapitalisaties. De large cap aandelen zijn vaker internationaal gericht, maar de kleinere aandelen hebben meer connectie met de lokale Chinese economie. 

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV