Connect with us

Is dit het begin van de grootste marktcorrectie ooit?

Economie

Is dit het begin van de grootste marktcorrectie ooit?

De aandelenmarkten wereldwijd hebben sinds juni een opmerkelijke rally en correctie meegemaakt. Veel analisten wijzen op seizoensfactoren als oorzaak van de huidige correctie. Maar is dat echt alles wat er aan de hand is?

Waarom deze correctie?

September staat historisch bekend als een slechte maand voor de aandelenmarkten. Echter, de neerwaartse trend begon al in augustus en zet zich voort. Puur vertrouwen op historische seizoensgebondenheid om prijsbewegingen te rechtvaardigen is niet voldoende.

De rol van de centrale bank

De rente van de centrale bank speelt een cruciale rol in de economische groei. Hogere rentetarieven kunnen de groei belemmeren en oververhitting voorkomen. Met de recente inflatieproblemen heeft de Fed de rentetarieven verhoogd, wat heeft geleid tot een daling van de inflatie. Echter, de hoge rentetarieven blijven, wat invloed heeft op de marktverwachtingen.

Consumentenvertrouwen

Recente enquêtes tonen aan dat het consumentenvertrouwen in de VS is gedaald. Een afname van het consumentenvertrouwen kan leiden tot verminderde consumptie, wat invloed heeft op de economische groei.

Risicopremie

Aandelen begonnen in 2023 een zeer magere risicopremie te bieden. De huidige rentetarieven kunnen leiden tot een vertraging van de economische groei in de VS in het vierde kwartaal.

Conclusie

Hoewel er positieve risico’s zijn die de huidige bearish trends kunnen omkeren, zoals sterke economische gegevens of gunstige bedrijfsresultaten, blijven er zorgen bestaan over de toekomstige groei van de Winst-Per-Aandeel. Het consumentenvertrouwen neemt af en de rentetarieven blijven stijgen. Dit maakt het moeilijk om optimistisch te zijn over de beurzen op dit moment, vooral gezien de huidige investeringen in technologie.

Continue Reading
Bekijk deze gerelateerde artikelen:

Meer beursupdates Economie

To Top