Home » Laatste updates » Feitjes over belegger Warren Buffett

Feitjes over belegger Warren Buffett

by Redactie Beleggen.TV
0 comment

Enkele fascinerende feiten over de bekendste en rijkste belegger aller tijden: Warren Buffett. Op welke leeftijd is hij begonnen met beleggen? Waarom verkoopt hij nooit zijn aandelen?

Hij staat ook wel bekend als het orakel van Omaha. Berkshire Hathaway is eigenaar van ruim 60 bedrijven. Eén van die bedrijven is Duracell, bekend van de batterijen. Buffett kocht zijn eerste aandelen toen hij 11 jaar oud was.

  • Hij zegde ooit toe 99% van zijn vermogen aan goede doelen te zullen schenken. Tot nu toe heeft hij bijna $40 miljard geschonken. Het merendeel ging naar de stichting van Bill en Melinda Gates.
  • Buffett woont nog steeds in Omaha, Nebraska. In hetzelfde huis dat hij in 1958 kocht voor $31.500.
  • Warren Buffett is de rijkste belegger ter wereld. In 1962, toen hij aandelen van Berkshire Hathaway begon te kopen, kostte een aandeel $7,50. Vandaag is een aandeel van dit bedrijf $301.000 waard.
  • Hij deed voor het eerst belastingaangifte op zijn 14e nadat hij $500 had verdiend met het rondbrengen van kranten.
  • In december 1962 kocht Warren Buffett (32) zijn eerste aandelen Berkshire Hathaway. Medio 1965 had hij voldoende aandelen in huis om zeggenschap te hebben binnen het bedrijf.
  • Buffett onttrekt jaarlijks $100.000 uit het fondsvermogen van Berkshire Hathaway als salaris. Hij ontvangt daarbovenop geen bonussen of enig andere vorm van vergoeding.

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV