Home » Laatste updates » Beleggen in waterstof en welke aandelen profiteren van waterstof in de toekomst

Beleggen in waterstof en welke aandelen profiteren van waterstof in de toekomst

by Redactie Beleggen.TV
0 comment

Waterstof wordt gezien als een energiebron die geen broeikasgassen uitstoot bij verbranding. Het enige afvalproduct is waterdamp, wat het een schonere energiebron maakt dan fossiele brandstoffen zoals aardgas, olie en steenkool. Echter, de uitdaging ligt in het feit dat waterstof zelden wordt gevonden in een gemakkelijk te extraheren vorm, zoals aardgas. Desondanks werken verschillende bedrijven hard om het enorme potentieel van deze potentieel emissievrije brandstof te benutten.

Investeren in Waterstof: Wat U Moet Weten

Er zijn verschillende manieren om waterstof te produceren. Sommige methoden resulteren in de productie van kooldioxide als bijproduct. Waterstof verkregen uit aardgas wordt bijvoorbeeld beschreven als “blauwe waterstof”. Het gebruik van deze vorm van waterstof zou koolstofafvang en -opslag vereisen om de bijbehorende kooldioxide ondergronds op te vangen en op te slaan. Een andere methode gebruikt hernieuwbare energie om een elektrolyseur te voeden die waterstof splitst van watermoleculen. Dit proces produceert “groene waterstof”, wat resulteert in geen koolstofemissies.

De Beste Waterstofaandelen om te Kopen in 2023

Gezien het potentieel van schone waterstof, betreden steeds meer bedrijven de sector. Veel energie- en industriële bedrijven verkennen de mogelijkheden van waterstofenergie. Hier zijn vijf toonaangevende waterstofbedrijven om in de gaten te houden:

  1. Air Products: Een wereldleider in het leveren van industriële gassen. Het is ook een van ’s werelds grootste leveranciers van handelswaterstof en een leider in waterstofbrandstofinfrastructuur.
  2. BP: Een wereldwijde olie- en gasproducent met grote ambities op het gebied van koolstofarme energie. Waterstof is een cruciaal aspect van zijn strategie.
  3. Plug Power: Een pionier in de waterstofbrandstofcelindustrie. Het heeft een toonaangevende waterstof tankinfrastructuur in Noord-Amerika.
  4. Bloom Energy: Het bedrijf heeft de Bloom Energy Server ontwikkeld, een elektrisch energieopwekkingsplatform. Het heeft ook de Bloom Electrolyzer gecreëerd, die waterstof efficiënter kan produceren dan andere op de markt.
  5. Linde: Heeft verschillende technologieën ontwikkeld om waterstof efficiënt te comprimeren en veilig bij te tanken.

Conclusie: De Toekomst van Waterstofaandelen

Waterstof heeft een enorm potentieel als alternatieve brandstof. Het kan helpen bij het decarboniseren van zware industrieën, het vervangen van aardgas en het opslaan van hernieuwbare energie. Het vertegenwoordigt een marktkans van meerdere biljoenen dollars. Echter, waterstof is nog in ontwikkeling als een commercieel levensvatbare brandstofbron. Investeerders willen misschien de sector een tijdje in de gaten houden om te beoordelen welke bedrijven de beste kansen hebben om op de lange termijn als winnaars naar voren te komen.

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV