Connect with us

Investeer in de Toekomst van Tandheelkunde met Gewoon Tandarts Obligaties

Obligaties

Investeer in de Toekomst van Tandheelkunde met Gewoon Tandarts Obligaties

In een wereld waarin financiële instrumenten en investeringsmogelijkheden diverser zijn dan ooit tevoren, is het soms lastig om de juiste keuze te maken voor je portefeuille. Een interessante optie die steeds meer aandacht trekt, is het investeren in obligaties van bedrijven die zich richten op de gezondheidszorg. Een opvallende speler op dit gebied is “Gewoon Tandarts,” een bedrijf dat zich specialiseert in tandheelkundige zorg en groeiplannen heeft die worden gefinancierd door middel van obligaties. In deze blog bespreken we waarom Gewoon Tandarts obligaties een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid kunnen zijn.

Achtergrond van Gewoon Tandarts

Gewoon Tandarts is geen doorsnee tandartspraktijk; het is een bedrijf met grootschalige ambities in de tandheelkundige sector. Ze willen hoogwaardige tandheelkundige zorg toegankelijk maken voor iedereen, terwijl ze tegelijkertijd een aantrekkelijke investeringskans bieden. Het bedrijf heeft plannen om binnen tien jaar minimaal 50 praktijken te bezitten en uit te breiden. Om deze groei te financieren, geven ze obligaties uit met een vaste rente van 8,5%.

Waarom Obligaties?

Vroeger leenden bedrijven geld bij banken, maar de financiële wereld is de afgelopen jaren sterk veranderd. Privébeleggers zijn nu vaak betrokken bij het financieren van MKB-bedrijven via crowdfunding en obligatieleningen. Met de huidige lage spaarrente en inflatie, bieden obligaties een aantrekkelijk alternatief voor traditionele spaarrekeningen.

Gewoon Tandarts biedt investeerders een vast jaarlijks rendement van 8,5%, wat een stuk hoger is dan de rente op spaargeld. Bovendien ontvangen investeerders een korting van 10% op tandheelkundige behandelingen die niet door hun verzekering worden gedekt. Dit maakt beleggen in Gewoon Tandarts obligaties niet alleen financieel aantrekkelijk, maar ook persoonlijk bevredigend.

Gewoon Tandarts’ Groeiambitie

Gewoon Tandarts heeft de ambitie om binnen tien jaar uit te groeien tot een netwerk van minimaal 50 praktijken. Dit betekent dat ze elk jaar nieuwe praktijken moeten kopen of opzetten. Het begon in 2023 met de overname van een praktijk in Woensel, Eindhoven, gefinancierd door aandeelhouders. De uitgifte van obligaties zal verdere groei mogelijk maken.

Deze groei wordt aangedreven door een eenvoudig en effectief verdienmodel: het vergroten van het klantenbestand en de omzet per patiënt. Gewoon Tandarts biedt niet alleen reguliere tandheelkundige zorg, maar ook gespecialiseerde behandelingen, zoals implantaten en orthodontie. Hierdoor kunnen ze de omzet per patiënt verhogen zonder de prijzen onbetaalbaar te maken.

Financiële Scenario’s

Gewoon Tandarts heeft verschillende financiële scenario’s uitgewerkt om investeerders inzicht te geven in de mogelijke uitkomsten. In het optimale scenario worden alle doelstellingen behaald en kunnen ze de obligatielening volledig aflossen. Er zijn ook minder gunstige scenario’s uitgewerkt waarin de doelstellingen gedeeltelijk worden behaald, maar zelfs in deze gevallen is er voldoende liquiditeit om rente te betalen en, indien nodig, herfinanciering te overwegen.

Hoe te Investeren in Gewoon Tandarts Obligaties

Het minimale inlegbedrag is €10.000,-, wat overeenkomt met twee obligaties. De inschrijvingsperiode loopt tot en met 31 december 2023.

Meer beursupdates Obligaties

To Top