Home » Laatste updates » 8 zaken die u nog niet wist over robotica

8 zaken die u nog niet wist over robotica

by Redactie Beleggen.TV
0 comment

1. De term ‘robot’ werd voor het eerst gebruikt in 1920 door de Tsjechische schrijver Karel Capek.

2. Geen land waar technologische snufjes zo in de smaak vallen als Japan. Logisch dat ze daar voorop lopen met het implementeren van robots, ook op plekken waar je het niet zo snel zou verwachten. Zo zijn er restaurants waar een deel van het personeel bestaat uit robots. Ze snijden het voedsel en bedienen zelfs klanten.

3. Het “Da Vinci”-systeem van Intuitive Surgicals is een robot die wordt gebruikt tijdens operaties. De naam is een eerbetoon aan Leonardo da Vinci. Deze 15e eeuwse uitvinder, schilder, en filosoof is onder meer bekend van zijn anatomische studies. He was ook erg geïnteresseerd in mechanica en automatisering. Zijn tekeningen leidden tot het allereerste ontwerp voor een robot, rond het jaartal 1495.

4. Robotica en AI werken nauw samen bij de ontwikkeling van de zelfrijdende auto. Volgens analisten zal in 2030 15% procent van alle auto’s die worden verkocht zelfrijdend zijn.

5. Honda’s ASIMO werd in 2000 geïntroduceerd als de meest geavanceerde menselijke robot ooit gebouwd. Een exemplaar kostte ongeveer 1 miljoen dollar. De robot kon gezichten herkennen, handen schudden en gesproken opdrachten uitvoeren. Zelfstandig een trap beklimmen lukte helaas niet.

6. Bij NedCar in het Limburgse Born, wordt de Mini Countryman geheel en al door robots gemaakt. Elk jaar  100.000 exemplaren.

7. Er zijn teveel films om op te noemen waarin robots voorkomen. We besparen u die lijst maar noemen graag de namen van onze favorieten: RD-D2 uit Star Wars, Wall-E uit …eh… Wall-E, de T-800 uit de Terminatorfilms, en de androïde Roy Batty uit Blade Runner.

8. Natuurlijk kunnen de slechte robots dan niet ontbreken. In het kader van de tegenstanders van robotica, en vooral van kunstmatige intelligentie, die vrezen dat het menselijk ras zal worden vernietigd: deze cyberknapen deden het voor: de T-1000 uit de tweede Terminatorfilm, V.I.K.I. uit de film I, Robot (feitelijk de AI achter de robots), Megatron uit de Transformers reeks en last but not least, de schietgrage Yul Brynner in Westworld.

You may also like

Bij Beleggen.tv is onze missie duidelijk: consequent sterke resultaten leveren die het vertrouwen van onze abonnees in ons rechtvaardigen.

Handige links

Nieuwsbrief

Recente updates

@2013 – 2024 – All Right Reserved. Beleggent TV BV